Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα τις ντομάτες με τη φλούδα από μια μπανάνα - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

20 Σεπτεμβρίου 2020 13:43
Έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα τις ντομάτες με τη φλούδα από μια μπανάνα - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Οι μόνες ντομάτες που βρίσκεις στο μανάβη είναι λίγο πράσινες και αρκετά σκληρές; Μην ανησυχείς! Είναι ένα από τα φρούτα (κι όμως δεν είναι λαχανικό!) που ωριμάζει ακόμα και μετά τη συγκομιδή του.

Δεν βλέπεις την ώρα να απολαύσεις μια χωριάτικη; Να πώς θα τις ωριμάσεις στο άψε σβήσε!

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και λάθη και μυστικά που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε για το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για να παραμένουν οι ντομάτες σας φρέσκες.

Μπορείς να επιταχύνεις όμως τη διαδικασία ωρίμανσης της άγουρης ντομάτας; Αν ναι πώς;

Έχεις μεγάλη ποσότητα άγουρης ντομάτας με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος τρόπος για να ωριμάσουν πιο γρήγορα και να γίνουν κατακκόκινες και γλυκές;

Για την ακρίβεια τα κόλπα είναι δύο: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις μέσα στη χάρτινη σακούλα (κι όχι πλαστική) που έχεις αποθηκεύσει τις ντομάτες σου ένα μήλο ή τη φλούδα από μια μπανάνα! Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις ντοματούλες κόκκινες και ζουμερές!

Και μια συμβουλή: Μην αποθηκεύεις ντομάτες μαζί με αγγούρια. Η ντομάτα ελκύει αιθυλένιο, το οποίο κιτρινίζει τα αγγούρια, οπότε προσοχή!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας

Οι κόκκινες σάλτσες είναι οι πιο απλές, οι πιο γρήγορες και αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο στη μεσογειακή κουζίνα. Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιούνται τυποποιημένες σάλτσες σε μορφή πελτέ, είναι πολλοί όμως που συμπληρώνουν και φρέσκια ντομάτα στο φαγητό τους και αυτό είναι λάθος. Γιατί όμως;

Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό που ευδοκιμεί τους καλοκαιρινούς μήνες και χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες. Γιατί μπορεί να είναι λάθος όμως να τη βράσουμε; Καταρχάς ένας άγραφος "νόμος" της μαγειρικής λέει πως όταν βάζεις φρέσκια ντομάτα θα πρέπει στη σάλτσα σου να βάλεις και λίγη ζάχαρη για να "τραβήξει" την οξύτητα και να δώσει στη σάλτσα την γλυκύτητα που της λείπει.

Δεν είναι αυτό όμως το πρόβλημα. Τα προβλήματα είναι δύο, κατά κύριο λόγο είναι πως η φλούδα της ντομάτας όπως έχουμε ξαναπεί καλό είναι να μην τρώγεται, δείτε εδώ το λόγο, και εν συνεχεία ρίχνοντας φρέσκια ντομάτα επειδή είναι ένα λαχανικό με αρκετή υγρασία, η σάλτσα σας νερώνει και είναι αρκετά δύσκολο να πήξει και να γίνει η παχύρρευστη σάλτσα που θέλατε.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα κοκκινιστό αποφύγετε την φρέσκια ντομάτα και χρησιμοποιείστε αποκλειστικά πελτέ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share