Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το απόλυτο tip για να ξεφλουδίζεις τις πατάτες σε χρόνο μηδέν

Θα σου λύσει τα χέρια

19 Σεπτεμβρίου 2020 18:08
Το απόλυτο tip για να ξεφλουδίζεις τις πατάτες σε χρόνο μηδέν

To ξεφλούδισμα της πατάτας μπορεί πολλές φορές να είναι εκνευριστικό υπάρχει όμως ένα πολύ εύκολο τρικ που θα σας βοηθήσει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες πανεύκολα μέσα σε 2 δευτερόλεπτα. Πριν βιαστείτε όμως να πετάξετε τις φλούδες στα σκουπίδια, ρίξτε μια ματιά στην απίστευτη χρήση τους που θα σας λύσει τα χέρια.

Χρειάζεσαι απλά ένα μαχαίρι και τις πατάτες. Κάνεις μια τομή πλάγια και κατά μήκος της πατάτας, στη μέση περίπου, βράζεις τις πατάτες και τις βάζεις σε κρύο νερό. Ξεφλουδίζεις απλά και εύκολα τραβώντας με το χέρι τη φλούδα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Το "μαγικό" κόλπο για να μην μαυρίσουν ποτέ ξανά οι πατάτες σας πριν το τηγάνισμα

Οι πατάτες είναι μία από τις αγαπημένες μας τροφές. Είναι ένα φαγητό που πάει με όλα και μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά πιάτα. Μπορεί όμως να αντιμετωπίσουμε κάποια μικρά προβλήματα που όμως λύνονται εύκολα. Εκτός των άλλων, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε και κατά την αποθήκευσή τους, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τις κρατάτε σε πλαστικές σακούλες.

Για παράδειγμα, συχνά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Κόβουμε και άλλα υλικά, όπως λαχανικά, κρέας κτλ. Τότε παρατηρούμε ότι οι πατάτες μας από κίτρινες, αρχίζουν να παίρνουν ένα καφέ χρώμα, δηλαδή μαυρίζουν.

Οι πατάτες μαυρίζουν εύκολα και γρήγορα όταν εκτεθούν στον αέρα γιατί είναι πλούσιες σε άμυλο. Έτσι, όταν εκτίθενται στο οξυγόνο, δημιουργείται μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία δίνει μια γκρι ή καφέ απόχρωση στις πατάτες. Είναι βρώσιμες, ωστόσο, δεν είναι ελκυστικές.

Υπάρχει όμως μια πολύ απλή μέθοδος για να προστατέψεις τις πατάτες σου. Βρήκαμε ένα τρικ που αποτρέπει το μαύρισμα της πατάτας. Και δεν είναι άλλο από το κρύο νερό.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις τις κομμένες πατάτες σου σε ένα μπολ με κρύο νερό και να της αφήσεις μέχρι να τις χρειαστείς.

Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται. Μάλιστα, μπορείς να τις αφήσεις σε κρύο νερό έως και 24 ώρες.

Αν θες να μειώσεις κι άλλο την πιθανότητα να μαυρίσουν, πρόσθεσε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share