Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Λαχταριστή τυρόπιτα σαν μπουγάτσα με 4 μόνο υλικά

Θα την φτιάχνετε ξανά & ξανά!

19 Σεπτεμβρίου 2020 16:42
Λαχταριστή τυρόπιτα σαν μπουγάτσα με 4 μόνο υλικά
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα Κυριακάτικα οικογενειακά μας τραπέζια. Για εσάς που είστε λάτρεις των αλμυρών γεύσεων, τo Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή για τυρόπιτα σαν... μπουγάτσα. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου σαν... εκλέρ!

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλάκι κοφτό μαγιά ξερή (στις πίτες πάντα ξερή μαγιά)
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει περίπου 2- 2 1/2 φλιτζάνια αυτό το βλέπουμε…

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. τυρί φέτα και ανθότυρο

Για το άνοιγμα των φύλλων:

  • 125 γρ, βούτυρο λούρπακ και ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο 100 γρ. περίπου.

Τυρόπιτα

Εκτέλεση:

  • Κάνουμε μία ζύμη μαλακιά με τα χέρια ή με το μίξερ με όλα τα υλικά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7-8 μπάλες.
  • Τις λαδώνουμε λίγο και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα να μην ξεραθούν, για 20 λεπτά.
  • Σε μπολ βάζουμε το λάδι και το βούτυρο λιωμένο
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα – ένα φύλλο το τεντώνουμε σε λαδωμένο πάγκο με τα χέρια βουτυρωμένα τεντώνουμε απαλά και κάνουμε το φύλλο όσο μεγάλο μπορούμε.
  • Πασπαλίζουμε βούτυρο και λάδι και λίγο τυρί, διπλώνουμε τη ζύμη σαν πακέτο, το αφήνουμε στην άκρη, κάνουμε το ίδιο με το επόμενο φύλλο βούτυρο-λάδι και τυρί.. τώρα παίρνουμε το πακέτο το προηγούμενο και το βάζουμε στο κέντρο του δεύτερου φύλλου, διπλώνουμε πάλι σε πακέτο με το πρώτο πακέτο μέσα, αυτό γίνετε και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια πάντα κρύβουμε στο κάθε φύλλο που ανοίγουμε το πακέτο που κάναμε με τα προηγούμενα φύλλα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί απλώνουμε το μεγάλο πλέον πακέτο στο κέντρο του ταψιού και με βουτυρωμένες παλάμες απαλά σπρώχνουμε προς τα έξω ούτως ώστε να απλώσει η πίτα και να πάρει το μέγεθος του ταψιού.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο αέρα και κάτω αντίσταση.

Πηγή: daddycool.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share