Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το απόλυτο μείγμα μπαχαρικών για το πιο νόστιμο κοτόπουλο

Θα το απογειώσει!

18 Σεπτεμβρίου 2020 13:59
Το απόλυτο μείγμα μπαχαρικών για το πιο νόστιμο κοτόπουλο

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Το φαγητό που φωνάζει από χιλιόμετρα "Κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι". Ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και δεν θα το βαρεθούμε ποτέ. Πώς θα απογειώσουμε όμως τη γεύση του; Μυστικά εκεί έξω κυκλοφορούν πολλά όπως και κόλπα, δείτε εδώ το κόλπο με το κουτάκι μπύρας. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να φτιάχνουμε το απόλυτο μείγμα μπαχαρικών για να έχουμε το πιο νόστιμο κοτόπουλο που όλοι θα ζητούν την συνταγή.

Υλικά συνταγής για το μείγμα μπαχαρικών:

  • Αλάτι: 1/2 κουτάλι σούπας
  • Πάπρικα: 2 κουταλάκια τσαγιού
  • Ξερό κρεμμύδι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό σκόρδο: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό βασιλικό: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερή θρούμπη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Ξερό θυμάρι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
  • Τριμμένο κύμινο: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Σκόνη μουστάρδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
  • Μαύρο πιπέρι: 2 κουταλάκια τσαγιού

Υλικά συνταγής για τα κοτόπουλα:

  • Ολόκληρα κοτόπουλα: 2 μεγάλα
  • Μείγμα μπαχαρικών: 1 δόση (για ένα κοτόπουλο θα χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα)

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Βάζετε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στην χαμηλή θέση ένα ταψί (για να μαζεύει τα υγρά που θα πέφτουν κατά το ψήσιμο - καλύτερα στρώστε το με αλουμινόχαρτο για να είναι πιο εύκολο το καθάρισμά του)
  • Για το μείγμα μπαχαρικών, βάλτε όλα τα υλικά σε βαζάκι, κλείστε το και κουνήστε το δυνατά για να αναμειχθούν.
  • Βάζετε τα κοτόπουλα σε βαθύ ταψί ή μεγάλο μπολ και πασπαλίζετε ολόγυρα και μέσα στην κοιλιά με το μείγμα (αν ψήσετε ένα κοτόπουλο, βάλτε το μισό μείγμα). Τρίψτε καλά με τα χέρια σας, για να κολλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μείγμα.
  • Βάζετε τα κοτόπουλα στο φούρνο, πάνω στη σχάρα, αρχικά με το στήθος προς τα κάτω. Όταν ροδίσουν από την πάνω μεριά, με προσοχή, τα γυρίζετε τούμπα, με το στήθος προς τα πάνω για να ροδίσουν και από την άλλη.
  • Ψήστε τα κοτόπουλα μέχρι να είναι έτοιμα (όταν σταματήσουν να τρέχουν υγρά), μιάμιση περίπου ώρα ή λιγότερο αν είναι μικρά.
  • Αφήστε τα 15 λεπτά να ηρεμήσουν πριν τα κόψετε. Αν τα αφήσετε μέσα στο φούρνο, ανοίξτε την πόρτα για να μην μαλακώσει η πέτσα από τους ατμούς.

Πηγή: radicio.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share