Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Έριξε σε ένα κομμάτι κρέας μπύρα, το τύλιξε σε αλουμινόχαρτο και το έβαλε στο γκριλ - Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να παραληρείτε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

18 Σεπτεμβρίου 2020 10:48
Έριξε σε ένα κομμάτι κρέας μπύρα, το τύλιξε σε αλουμινόχαρτο και το έβαλε στο γκριλ - Το αποτέλεσμα θα σας κάνει να παραληρείτε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Συνταγές με βασικό υλικό το κρέας υπάρχουν πάμπολλες όπως και μικρά μυστικά, δείτε εδώ το κόλπο που θα σας σώσει σε περίπτωση που παραψήθηκε το κρέας σας. Ωστόσο σήμερα, βρήκαμε για σένα κάτι που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Ένα σόου μαγειρικής στην Αμερική ασχολείται αποκλειστικά με συνταγές γύρω από από το κρέας και κυρίως με το μπάρμπεκιου. Τα γυρίσματα συνήθως γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και το αποτέλεσμα μοιάζει πεντανόστιμο. Αυτή τη φορά ο μάγειρας που ανέλαβε να εκτελέσει αυτή τη συνταγή έκανε τα σάλια όλων να τρέχουν. Τι έκανε όμως;

Πήρε ένα κομμάτι κρέας, έριξε από πάνω μπύρα, το τύλιξε με αλουμινόχαρτο και το έβαλε πάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου. Όπως φαίνεται στο βίντεο μόλις το γεύμα ήταν έτοιμο όλοι έσπευσαν να δοκιμάσουν και η αλήθεια είναι πως αν κι εμείς βρισκόμασταν κάπου εκεί γύρω σίγουρα θα τρέχαμε να το γευτούμε.

Δείτε το βίντεο με την λαχταριστή συνταγή:

Τρώτε το κρέας σας rare ή medium; Σταματήστε το αμέσως!

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν το κρέας τους πολύ ψημένο και το προτιμούν έως και τελείως άψητο. Πόσο ασφαλές μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για τον οργανισμό μας; Αλλά μιας και μιλάμε για κρέας και βαθμούς ψησίματος, σε περίπτωση που σας παραψηθεί το κρέας σας δείτε εδώ το κόλπο για να το σώσετε.

Είναι ποτέ το άψητό ή το μέτρια ψημένο κρέας ασφαλές να καταναλωθεί; Εάν το βοδινό κρέας, χοιρινό, μοσχάρι ή αρνί αλέθονται, τότε η απάντηση είναι όχι! Αυτό γιατί το κρέας σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να πιάσει θερμοκρασία 70 βαθμών προκειμένου το ψήσιμο να θεωρείται ασφαλές και ως εκ τούτου το κρέας γίνεται καλοψημένο.

Εάν το νωπό κρέας είναι μπριζόλα ή steak τότε ναι, μπορεί να καταναλωθεί ως medium ή medium well. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο κρέας μπορεί να καταναλωθεί αφού πιάσει θερμοκρασία 60 βαθμών και ψηθεί σε αυτή τη θερμοκρασία για τρία λεπτά! Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι το ταρτάρ και το καρπάτσιο δεν μπορούν να θεωρηθούν απολύτως ασφαλή τρόφιμα. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα πουλερικά πρέπει να ψήνονται καλά πάντα, ενώ ευπαθείς ομάδες όπως οι εγκυμονούσες και άτομα με ταλαιπωρημένο ανοσοποιητικό καλό θα ήταν να αποφεύγουν να καταναλώνουν το κρέας ατελώς ψημένου.

Πώς βρίσκουμε τη σωστή θερμοκρασία;

Η θερμοκρασία του τροφίμου είναι η το πιο σημαντική παράμετρος. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο προκειμένου να μετρήσουμε την ελάχιστη θερμοκρασία κάτω από την οποία μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια, όπως η Salmonella και η E. Coli. Βακτήρια όπως τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν καταστραφούν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες ή ακόμα και θάνατο. Η αγορά ενός θερμομέτρου είναι ιδιαίτερα φθηνή και μπορεί να μας γλυτώσει από σοβαρούς μπελάδες.

Κρέας

Μπορούμε απλώς να εμπιστευθούμε τις αισθήσεις μας;

Η αίσθηση που μπορεί να σας δίνει το φαγητό δοκιμάζοντας το σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι λανθασμένη. Είναι γεγονός ότι οι αισθήσεις μας είναι, τις περισσότερες φορές, σωστές σε θέματα που αφορούν το μαγείρεμα οπότε δεν συστήνω σε καμία περίπτωση να μην τις λαμβάνουμε υπ'όψιν. Το χρώμα όμως και η υφή δεν είναι οι σωστοί δείκτες που θα μαρτυρήσουν εάν το κρέας είναι σωστά ψημένο. Οι μελέτες πλέον το αποδεικνύουν. Ειδικότερα, το σκούρο χρώμα και η σκληρότητα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προκειμένου να καθορίζεται εάν το κρέας είναι σωστά ψημένο. Από την άλλη πλευρά, ένα πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κρέας είναι λάθος ψημένο. Ένα θερμόμετρο είναι ο μοναδικός τρόπος να εκτιμήσουμε με ασφάλεια πότε το κρέας είχε ψηθεί σωστά!

Η γεύση δεν είναι αρκετή για να ξέρουμε ότι ένα τρόφιμο είναι ασφαλές;

Δυστυχώς, ό,τι είναι γευστικό δεν είναι και απαραίτητα ασφαλές! Γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο προκειμένου η κατάλληλη θερμοκρασία να σας διασφαλίσει και την ασφάλεια του τροφίμου.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share