Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Βούτηξε τα χέρια της σε μπύρα και άρχιζε να ζυμώνει μπιφτέκια - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

16 Σεπτεμβρίου 2020 17:02
Βούτηξε τα χέρια της σε μπύρα και άρχιζε να ζυμώνει μπιφτέκια - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

μυστικά για τα τέλεια μπιφτέκια είναι αμέτρητα, άλλα είναι σχετικά με τα υλικά, αλλά με το ζύμωμα κι άλλα με το ψήσιμο. Όλα όμως έχουν στόχο το ίδιο αποτέλεσμα, αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια, δείτε εδώ το μυστικό με το παξιμάδι.

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε ένα ακόμη μυστικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας έξτρα ζουμερά και νόστιμα. Για να γίνουν ζουμερά τα μπιφτέκια, πρέπει το μείγμα που θα φτιάξουμε να είναι αφράτο. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ υδαρές.

Πρέπει γενικά να γνωρίζουμε πως το αφράτο του μείγματος έχει να κάνει (και) με το πόσο λιπαρός είναι ο κιμάς. Αν φτιάξουμε μπιφτέκια με λιγότερο λιπαρό κιμά, θα χρειαστεί να προσθέσουμε υλικά που θα αφρατέψουν το μείγμα

Αυτό ισχύει και αν χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά τριμμένη (αντί για ψωμί μουσκεμένο), καθώς έτσι το μείγμα θα γίνει πιο σφιχτό. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε έναν ή συνδυασμό ορισμένων από τους τρόπους που ακολουθούν και να τον εφαρμόσουμε στις δικές μας παρασκευές.

μπιφτέκια

Κατά το ζύμωμα του μείγματος, λοιπόν, βοηθάει ιδιαίτερα αν βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, μπίρα ή ελαιόλαδο.
Η σόδα (το αναψυκτικό) ή το φυσικό μεταλλικό ξινό νερό και το μπέικιν πάουντερ θεωρείται ότι αφρατεύουν το κιμαδένιο μείγμα. 1/2 φλιτζ. τσαγιού ή 1/2 κουτ. γλυκού, αντίστοιχα, σε 1/2 κιλό κιμά αρκούν.

Ιδιαίτερα ωφέλιμα για το αφράτεμα των μπιφτεκιών είναι το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα μαζί με τα υγρά τους (για 1 κιλό κιμά, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 μέτριες ντομάτες είναι αρκετά).

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιπαρή ουσία αλλά ούτε ψωμί ή φρυγανιά, τότε ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά στον πολυκόφτη με τα μαχαίρια μαζί με 2 – 3 παγάκια και τον «χτυπάμε» για 3 – 4 λεπτά μέχρι ν’ ασπρίσει και να «σπάσουν» οι ίνες του.

Αν έχουμε προσθέσει περισσότερα υγρά απ’ ό,τι πρέπει και το μείγμα δεν πλάθεται, τότε «διορθώνουμε» το μείγμα προσθέτοντας λίγη φρυγανιά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share