Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Τύλιξε με αλουμινόχαρτο ένα κομμάτι πίτσα και το έριξε στο τηγάνι - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

16 Σεπτεμβρίου 2020 11:23
Τύλιξε με αλουμινόχαρτο ένα κομμάτι πίτσα και το έριξε στο τηγάνι - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται είναι πολλές οι φορές που περισσεύει πίτσα από μια οικογενειακή ή φιλική βραδιά στο σπίτι κι αυτό γιατί συνήθως υπερβάλλουμε στην παραγγελία ή ακόμη και στην παρασκευή της αν τη φτιάχνουμε μόνοι. Επειδή λοιπόν κανείς δεν θέλει να πετάξει ούτε ψίχουλα από την πίτσα του εμείς σας βρήκαμε τη λύση και βρίσκεται στο αλουμινόχαρτο.

Μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει το αλουμινόχαρτο στην κλασσική του χρήση, δηλαδή να τυλίγουμε τρόφιμα για την καλύτερα αποθήκευσή τους. Όμως όπως ανακαλύπτουμε σιγά σιγά, οι χρήσεις του είναι πάμπολλες, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τις άκρες από τις μπανάνες σας.

πίτσα αλουμινόχαρτο

Πώς λοιπόν θα ξαναζεστάνουμε την πίτσα που μας περίσσεψε χωρίς να μαλακώσει η ζύμη και να παραμείνει τραγανή;

Τυλίξτε το κομμάτι της πίτσας με αλουμινόχαρτο και ρίξτε τη στο τηγάνι. Μέσα σε 2 -3 λεπτά η πίτσα σας θα είναι σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο - Ο λόγος; Τρομερός

Το Athensmagazine.gr μετά το τρομερό κόλπο με το αλουμινόχαρτο και το βερνίκι νυχιών, θα σας παρουσιάσει ένα εξίσου κόλπο, το οποίο θα σας λύσει τα χέρια. Ξέρετε τι θα συμβεί αν τυλίξετε με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάλετε στο φούρνο;

Δυστυχώς, το σκόρδο είναι πολύ παρεξηγημένο. Μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και πάλι όμως οι περισσότεροι το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του. Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα. Οπότε καλό θα ήταν να το προτιμάτε.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και "γλυκαίνει" κάπως την -ομολογουμένως- πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Γέμισε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ξύδι και ξεκίνησε να την τρίβει με αλουμινόχαρτο - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι αναμφίβολα, η μισή αρχοντιά της νοικοκυράς του. Οι περισσότερες νοικοκυρές δυσκολεύονται στην καθαριότητα της κουζίνας. Ωστόσο, ούτε άγχος χρειάζεται, ούτε και κόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, οι νοικοκυρές, είναι να βρουν τους σωστούς τρόπους για να καθαρίσουν εύκολα, γρήγορα και ακούραστα την κουζίνα τους με φυσικά υλικά, όπως το ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν "ποτίσετε" τα μαξιλάρια σας με ξύδι. Το ξύδι είναι λοιπόν το υλικό που θα μας σώσει και από τα καμμένα λίπη με τη βοήθεια λίγου αλουμινόχαρτου.

Για να αφαιρέσετε λεκέδες σκληρού νερού και καμμένων λιπών από κατσαρόλες και τηγάνια, ρίξτε λίγο μηλόξυδο και τρίψτε το εσωτερικό με ένα κομμάτι τσαλακωμένου αλουμινόχαρτου. Αφού τρίψετε για μερικά δευτερόλεπτα, θα παρατηρήσετε ένα μαύρο χρώμα, το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω της χημικής αντίδρασης. Πλύντε με νερό και υγρό πιάτων και τελειώσατε.

ξύδι κατσαρόλα

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share