Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξύδι, ούζο και δυόσμος: Τα υλικά που θα απογειώσουν τα κεφτεδάκια σας

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

14 Σεπτεμβρίου 2020 14:02
Ξύδι, ούζο και δυόσμος: Τα υλικά που θα απογειώσουν τα κεφτεδάκια σας

Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων και όχι άδικα μιας και μιλάμε για το απόλυτο παραδοσιακό finger food. Αυτές οι μικρές λαχταριστές μπαλίτσες δεν λείπουν ποτέ από εκδρομές, πικ νικ, εξορμήσεις στην παραλία και φυσικά... συγκεντρώσεις και παιδικά πάρτι. Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή με τα υλικά που απογειώσουν τα κεφτεδάκια σας. Αν πάλι θέλετε να ολοκληρώσετε το οικογενειακό σας τραπέζι ή την... γαστρονομική εξόρμηση, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα κουλούρια με τυρί και γαλοπούλα.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχάρι περασμένος 2 φορές
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 5 κ.σ. ούζο
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 1 αυγό
  • 6 – 7 κ.σ. δυόσμο φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι θαλασσινό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα

  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τηγάνισμα

  • ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά από το μοσχάρι.
  • Το περιχύνουμε με το ξύδι και τον ζυμώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το ούζο για να μοσχομυρίσει.
  • Ανοίγουμε το κιμά στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά τα κρεμμύδια με το χυμό τους, τις ντομάτες, το ψωμί που το τρίβουμε στα χέρια μας και ζυμώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και τέλος το τρίμμα από το ψωμί.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ο κιμάς μαστιχωτός.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα.
  • Τον βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο σχήμα που θέλουμε μικρά ή μεγαλύτερα, ολοστρόγγυλα ή πλακουτσωτά.
  • Όταν πλάθουμε τα κεφτεδάκια βουτάμε τα χέρια μας στο ούζο για να πάρουν άρωμα και να μην κολλούν τα χέρια.
  • Τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα γυρίζουμε με λαβίδα.
  • Σε πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια.
  • Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα χωριάτικη.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε σουβλάκια με κεφτεδάκια και ντοματίνια ή ακόμα με πατάτες μικρές στρογγυλές βρασμένες και περασμένες από το φούρνο ή το τηγάνι.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτο κιμά μοσχάρι και χοιρινό μισό μισό ή ¾ μοσχάρι και το υπόλοιπο χοιρινό.

Πηγή: emvolos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share