Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά

Απολαυστική συνταγή

12 Σεπτεμβρίου 2020 09:29
Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Athensmagazine.gr σας παρουσιάζουμε το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, το οποίο έχει μεταξύ άλλων ζαχαρούχο γάλα, αλλά και ακόμη δύο υλικά και μπορεί να είναι έτοιμο... στο άψε σβήσε για να το απολαύσετε.

Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Σας προσφέρουμε, λοιπόν, τη συνταγή που... και λόγω Σαββατοκύριακου είναι ιδανική, όπως και το μαμαδίστικο γλυκό με το άνθος αραβοσίτου.

Υλικά

500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό, στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και άλλα 4 υλικά - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Στα αλεσμένα μπισκότα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μας.
  • Στρώνουμε τα υλικά σε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Όταν είναι έτοιμη βάζουμε το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά μας.
  • Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
  • Απλώνουμε τη μους πάνω από το γλυκό.
  • Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε, το γλυκό μας, με πραλίνα φουντουκιού.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share