Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Έβαλε στο πλυντήριο πιάτων ολόκληρες πατάτες - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Θα σώσει κάθε νοικοκυρά

11 Σεπτεμβρίου 2020 15:25
Έβαλε στο πλυντήριο πιάτων ολόκληρες πατάτες - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μας έρχεται όρεξη για πατάτες τηγανητές, αλλά μόνο που σκεφτόμαστε την ατελείωτη ώρα που θα είμαστε πάνω από το νεροχύτη για να τις πλύνουμε και να τις καθαρίσουμε, μάς πιάνει πανικός και τελικά φτιάχνουμε τοστ. Το έχεις πάθει και εσύ;

Πριν λίγο καιρό μάθαμε το απόλυτο μυστικό για να τις καθαρίζουμε πανεύκολα και τώρα θα σας δείξουμε τη σωτήρια λύση και για το πλύσιμο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για πεντακάθαρες πατατούλες είναι να τις βάλουμε στο… πλυντήριο πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα! Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να βάλουμε τις βρώμικες πατάτες στο πάνω συρτάρι του άδειου πλυντηρίου μας και να το θέσουμε σε λειτουργία στον κύκλο ξεβγάλματος χωρίς να προσθέσουμε κάποιο σαπούνι. Μέσα σε 10 λεπτά θα είναι πεντακάθαρες χωρίς καμία προσπάθεια! Τέλειο;

Βάλτε τις πατάτες σε κρύο νερό και αφήστε τες για ένα 24ωρο - Δεν φαντάζεστε αυτό που συμβαίνει

Βυθίστε τις πατάτες σας αφού τις κόψετε, σε κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους και θα λύσει ένα εκνευριστικό πρόβλημα.

Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες σας, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και να αφήστε τες εκεί. Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται. Μπορείτε να τις αφήσετε σε κρύο νερό έως και 24 ώρες, σύμφωνα με το Taste of home. Ακόμα μπορείτε να τις μουλιάσετε πριν τις ρίξετε στο τηγάνι, για αυτόν εδώ τον λόγο.

Αν θέλετε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να μαυρίσουν, βάλτε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.

Μην πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες όταν τις καθαρίζετε - Μπορείτε να φτιάξετε κάτι ακόμα καλύτερο

Πάντα θεωρούσαμε ότι οι φλούδες από τις πατάτες είναι για πέταμα. Όμως αποδεικνύεται, ότι εκτός από ένα γευστικό σνακ, έχουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως κάλιο και βιταμίνη C.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα. Ο σεφ Curtis Stone μοιράστηκε μια απρόσμενη συνταγή στην εκπομπή της Rachael Ray, και συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πετάμε τις φλούδες, ενώ μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε.

Ο σεφ Curtis προτείνει να τις τηγανίσουμε σε φριτέζα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Θα τις λατρέψει όλη η οικογένεια! Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share