Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μυστικό με το παξιμάδι που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας

Δεν θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!

10 Σεπτεμβρίου 2020 13:13
Το μυστικό με το παξιμάδι που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας

Πόσα και πόσα μυστικά δεν έχουμε ακούσει που μας υπόσχονται τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Όσο κι αν δοκιμάσουμε πάντα θα θέλουμε να μάθουμε ένα ακόμη. Και αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα, ένα ακόμη μυστικό για τα πιο τέλεια και γευστικά μπιφτέκια.

Το ψωμί προσδίδει μια υγρασία στα μπιφτέκια μας και τα κάνει πιο ζουμερά η αλήθεια είναι, μα πώς θα γίνει τα κάνουμε έξτρα γευστικά και πιο υγιεινά; Τρόποι για να απογειώσεις τη γεύση ενός τέτοιου φαγητού είναι πάμπολλοι, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μυστικό με το γάλα. Σκεφτήκατε ποτέ να αντικαταστήσετε το ψωμί με τριμμένο παξιμάδι;

Κατά αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα μπιφτέκια σας πιο "συμπαγή" αλλά μέσα θα είναι έξτρα ζουμερά αφού το παξιμάδι θα έχει "φυλακίσει" την υγρασία όλων των υπόλοιπων υλικών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να μαγειρέψετε μπιφτέκια δοκιμάστε αυτό το μικρό tip και θα μας θυμηθείτε.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλάσετε τα μπιφτέκια σας

Υπάρχει σωστό ζύμωμα και για τα μπιφτέκια; Κι όμως! Κατ΄αρχήν τι μπιφτέκια θέλεις να φτιάξεις. Τα κάνεις άκρως διαιτητικά και συμπαγή οπότε βάζεις σκέτο κιμά με μυρωδικά; Τα κάνεις πιο κλασικά, βάζοντας μέσα στον κιμά φρυγανιά, ψωμί, αυγά ή άλλα υλικά; Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως σχετικά με τα μπιφτέκια υπάρχουν αμέτρητα μυστικά, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο.

Αν φτιάχνεις μπιφτέκια με σκέτο κιμά καλό θα είναι να τα ζυμώσεις ελάχιστα για να μη σου στεγνώσει ο κιμάς, αλλιώς τα μπιφτέκια σου δε θα γίνουν τόσο ζουμερά κι αφράτα.

Αντίθετα, αν βάζεις μέσα αυγό- που κρατά την υγρασία - και βρεγμένη ψίχα ή άλλο αμυλούχο υλικό που δίνει όγκο, καλό θα ήταν τα ζυμώσεις αρκετά καλά για να γίνουν όσο πιο αφράτα γίνεται!

Μην συνδυάσετε ποτέ τα μπιφτέκια σας με αυτό το λαχανικό - Θα σας προκαλέσει...

Κατά καιρούς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυστικά και κόλπα για τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε σχετικά με το ψήσιμο στο φούρνο.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πως τα μπιφτέκια είναι το ιδανικό πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή με κατάλληλο συνδυασμό μια πράσινη σαλάτα;

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί όμως είναι το είδος της σαλάτας. Καλό θα ήταν να αποφευχθεί η κατανάλωση σαλάτας λάχανου γιατί είναι ιδιαίτερα όξινη και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά αλλά και το κρεμμύδι που περιέχεται στα μπιφτέκια αυτό θα είναι καταστροφικό για την υγεία σας και κυρίως για το στομάχι σας.

Αν λοιπόν προσέχετε τη διατροφή σας την επόμενη φορά που το διαιοτολόγιο σας θα περιέχει μπιφτέκια καλύτερα να τα συνοδεύσετε με κάποιου άλλου είδους πράσινη σαλάτα όπως μαρούλι, ρόκα ή σπανάκι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share