Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνετε όταν μαγειρεύετε το μπέικον - Προσοχή

Το γνωρίζατε;

6 Σεπτεμβρίου 2020 16:30
Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνετε όταν μαγειρεύετε το μπέικον - Προσοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπέικον δεν είναι σίγουρα απ’ τα πιο υγιεινά υλικά που μπορείς να προσθέσεις στα φαγητά σου, αλλά όμως, μια στο τόσο μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις. Όμως, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να το μαγειρεύεις σωστά;

Κάνεις ένα λάθος με το μπέικον, όταν το μαγειρεύεις και στο λέμε γιατί το κάνουμε όλοι. Αν το γνωρίζεις ήδη, σου λέμε απλά μπράβο! Αν δεν το ξέρεις, όμως, συνέχισε να διαβάζεις…

Οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν τις φέτες του μπέικον απ’ τη συσκευασία και τις ρίχνουν μέσα σ’ ένα τηγάνι χωρίς να το σκεφτούν παραπάνω. Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο, καθώς με τόσο λίπος που έχει το μπέικον, το λάδι είναι απλά περιττό. Μπορεί να μαγειρευτεί από μόνο του μέσα σε μερικά λεπτά.

Όμως, αυτή η κίνηση έχει ένα λάθος… Το ότι δεν απολαμβάνεις πραγματικά το μπέικον τόσο νόστιμο όσο θα μπορούσε να γίνει εάν έκανες μια απλή κίνηση πριν το ρίξεις στο τηγάνι. Το μπέικον που μαγειρεύεις θα βγει πολύ πιο νόστιμο εάν το ξεπλύνεις με λίγο νερό πριν το μαγειρέψεις. Ναι, ούτε εμείς το γνωρίζαμε, αλλά το δοκιμάσαμε κι είδαμε τη διαφορά.

Το να ξεπλένεις το μπέικον με λίγο νερό πριν το τηγανίσεις δεν είναι κάτι που κάνουμε μόνο στο σπίτι μας. Είναι μια συμβουλή που ακολουθούν πολλοί σεφ. Με το νερό, το μπέικον θα συρρικνωθεί λιγότερο όταν το τηγανίσεις κι η γεύση του θα είναι πιο πλούσια!

Πώς να φτιάξεις το μπέικον;

  • Η τεχνική είναι πολύ απλή: Αντί να τοποθετήσεις τις φέτες του μπέικον απευθείας στο τηγάνι, ξέπλυνέ τες αφήνοντας το νερό να τρέξει απ’ τη βρύση.
  • Στη συνέχεια, τηγάνισε το μπέικον όπως κάνεις πάντα. Θα δεις ότι οι φέτες θα είναι μεγαλύτερες και πολύ πιο φρέσκες στη γεύση.

Δεν αξίζει να το δοκιμάσεις; Και τώρα που μιλάμε για μπέικον, δες εδώ και την αγαπημένη μας συνταγή με μπέικον και πατάτες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share