Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολη τυρόπιτα με 5 υλικά

Λαχταριστή συνταγή!

5 Σεπτεμβρίου 2020 15:16
Εύκολη τυρόπιτα με 5 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε την πιο νόστιμη αλλά και γρήγορη τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την τυρόπιτα με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 2 κούπες αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 25x25.
  • Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά, το λάδι, την τριμμένη φέτα και το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη μας στο ταψί και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας από επάνω, ώστε να γίνει πιο τραγανή.
  • Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Πεντανόστιμη μυκονιάτικη τυρόπιτα με τυροβολιά

Οι τυρόπιτες είναι παράδοση στην Ελλάδα γι' αυτό και ανά περιοχή αλλάζουν ονομασία, υλικά και τρόπο παρασκευής, για παράδειγμα, δείτε εδώ την τυρόπιτα που "κατάγεται" από τη Θεσσαλία.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει μια ιδιαίτερη συνταγή από την Μύκονο και δεν είναι άλλη από τη τυρόπιτα με τυροβολιά που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε υλικά και εκτέλεση.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 500 γρ. τυροβολιά
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας την τυροβολιά και προσθέτουμε τα 3 από τα 4 αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον άνηθο και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. Στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη γέμιση, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, και πάλι βουτυρώνοντάς τα.
  • Διπλώνουμε στριφτά προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και χαράζουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια (ή τρίγωνα, αν χρησιμοποιούμε στρογγυλό ταψί).
  • Περιχύνουμε και αλείφουμε με το τελευταίο μας αυγό.
  • Ψήνουμε στο φούρνο μας στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα.

Καλή όρεξη!

Tip: για μικρότερο ταψί, χρησιμοποιήστε λιγότερα αυγά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share