Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το πανεύκολο κόλπο για να βγάλεις τις ίνες από το κοτόπουλο

Δοκιμάστε το!

4 Σεπτεμβρίου 2020 20:25
Το πανεύκολο κόλπο για να βγάλεις τις ίνες από το κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κοτόπουλο είναι από τις πιο ελαφρές και, παράλληλα, εύκολες τροφές και πάντα βρίσκεται στις κορυφαίες μας προτιμήσεις, αλλά πάντοτε υπάρχει ένα πρόβλημα με το να αφαιρέσουμε τις ίνες, αν και υπάρχει ένα πανεύκολο κόλπο για αυτό το θέμα.

Το κότοπουλο είναι ανάμεσα στις πιο εύκολες και γρήγορες τροφές που μπορείς να μαγειρέψεις. Και μάλιστα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Αν υπάρχει κάτι περισσότερο ενοχλητικό στο κοτόπουλο (εκτός του ότι είναι κρέας σε περίπτωση που είσαι vegan) είναι οι ίνες του. Συνήθως για να τις αφαιρέσουμε κόβουμε το φιλέτο με το μαχαίρι. H Mandy όμως, μία μητέρα 3 παιδιών από την Καλιφόρνια έχει άλλον τρόπο. Πιο εύκολο και πιο γρήγορο. Η νεαρή γυναίκα μοιράστηκε το μυστικό της και φαίνεται πως μας έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στη μαγειρική. Μάλιστα, η ίδια το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο μαγειρικό hack που έχει υπάρξει ποτέ, ενώ υπάρχει λόγος για να μην αφαιρέσετε ποτέ ξανά την πέτσα του κοτόπουλου.

Αυτό που θα χρειαστείς για να καταφέρεις να απομακρύνεις τις ίνες από το κοτόπουλο (συγκεκριμένα από το φιλέτο στήθους) είναι ένα πιρούνι και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Και λίγα δευτερόλεπτα -όσο δηλαδή παίρνει η διαδικασία.

Η Mandy τοποθετεί την κορυφή της ίνας ανάμεσα στα δόντια του πιρουνιού, την πιάνει με ένα κομμάτι χαρτί και κατεβάζει προς τα κάτω με μία γρήγορη κίνηση το πιρούνι.

Όπως θα δεις στο βίντεο, αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσεις τις ίνες από το κοτόπουλο. Και έχει κάθε λόγο να γίνεται viral. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok συγκέντρωσε πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές και 680 χιλιάδες likes. Φυσικά, το ίδιο πολλά ήταν και τα σχόλια που επιβεβαίωσαν τη λειτουργικότητα του τρικ.

Το λάθος που κάνετε όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο - Δώστε προσοχή

Ο καλύτερος τρόπος για την προετοιμασία του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο. Αν όμως χρειαστεί να το ξεπαγώσετε, μην κάνετε αυτό το λάθος.

Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share