Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Πεντανόστιμο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

29 Αυγούστου 2020 14:24
Πεντανόστιμο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Θέλετε να φάτε ένα λαχταριστό αλλά και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου; Το Athensmagazine.gr σας έχει την πιο νόστιμη πρόταση. Φτιάξτε γλυκό με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα. Πρόκειται για μια εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει το ινδοκάρυδο, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για γλυκό με ανανά και μπισκότα.

Υλικά:

  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος
  • 3 τεμάχια κρέμα στιγμής
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. ινδοκάρυδο

γλυκό ψυγείου ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις κρέμες στιγμής με το φρέσκο γάλα και στη συνέχεια το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ενώνουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μας. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τη βάση ενός μεγάλου τάπερ, ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο..
  • Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Συνταγή εξπρές για γλυκό ψυγείου - Μια παραλλαγή που θα σας ξετρελάνει

Σας κάλεσαν σε ένα σπίτι και εσείς είστε απροετοίμαστοι; Για να μη ξοδεύετε χρήματα στα ζαχαροπλαστεία, δείτε μια γρήγορη συνταγή για γλυκό ψυγείου.

Μια εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό cheesecake με καρύδια πεκάν που θα λατρέψουν οι φίλοι και η οικογένεια σας. Αν ψάχνετε κάτι πιο σοκολατένιο, δείτε εδώ πώς να κάνετε έναν κορμό με 4 υλικά.

Yλικά:

  • Μίγμα για κέικ
  • 115 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1 συσκευασία ζάχαρη άχνη
  • Καρύδια πεκάν

Οδηγίες:

  • 1. Προθερμάντε τον φούρνο στους 170.
  • 2. Ανακατέψτε το μίγμα για κέικ, το λιωμένο βούτυρο και ένα αβγό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί.
  • 3. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και το άλλο αβγό με το μίξερ. Σιγά σιγά προσθέστε τα 3/4 της άχνης ζάχαρης.
  • 4. Ρίξτε το μίγμα με το τυρί κρέμα πάνω από την ζύμη μέχρι να την καλύψει τελείως. Ρίξτε από πάνω καρύδια πεκάν και ζάχαρη.
  • 5. Ψήστε το για 25-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε.
  • Έτοιμο! Ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο γλυκό!
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share