Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το μυστικό για να βγάλεις τα σπόρια από την ντομάτα με δύο κινήσεις

Θα σου λύσει τα χέρια

29 Αυγούστου 2020 07:13
Το μυστικό για να βγάλεις τα σπόρια από την ντομάτα με δύο κινήσεις

Πολλές συνταγές απαιτούν τη ντομάτα χωρίς τα σπόρια της, όπως αυτή η υπέροχη αλλά παρεξηγημένη μαρμελάδα ντομάτας. Όμως πώς αφαιρώ εύκολα τα σπόρια από τις ντομάτες; Υπάρχει ένας τρόπος, που θα κάνει τη διαδικασία αυτή παιχνιδάκι!

Είτε σε πειράζουν τα σπόρια της ντομάτας, είτε απλά θέλεις να χρησιμοποιήσεις μόνο τη σάρκα της, μάθε πώς θα το κάνεις, με δύο απλές κινήσεις! Η διαδικασία είναι απλή και θα σε βοηθήσει περισσότερο η παρακάτω εικονογράφηση. Κοίτα λοιπόν πόσο απλό είναι. Βγάζουμε τα σπόρια χαράσοντας τις ντομάτες στα πλάγια και μετά τις στίβουμε απαλά.

Βήμα 1ο

Κόβουμε την ντομάτα στη μέση κατά μήκος

Βήμα 2ο

Κρατάμε στη χούφτα μας και την πιέζουμε ελαφρώς.

Το μυρωδικό που απαγορεύεται δια ροπάλου να βάλετε στις γεμιστές ντομάτες

Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό αμιγώς καλοκαιρινό μιας και τόσο οι ντομάτες όσο και οι πιπεριές ευδοκιμούν αυτή την περίοδο. Είναι ένα φαγητό, παραδοσιακό, μαμαδίστικο, πεντανόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να αντισταθείς. Τι λάθος όμως μπορεί να κάνουμε σε ένα τέτοιο φαγητό παρά τις συνταγές που μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη οι γιαγιάδες μας;

Τα γεμιστά έχουν κάποια βασικά βήματα κατά την παρασκευή τους, όπως και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και παραλλαγές. Σχετικά με τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιηθούν στη γέμιση οι απόψεις διίστανται, οι μεγαλύτεροι όμως σεφ προτείνουν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μαϊντανός και δυόσμος και όχι άνηθος όπως πολλοί συνηθίζουμε να κάνουμε.

Ο λόγος είναι πως ο άνηθος είναι ένα μυρωδικό με πολύ έντονη γεύση και σε τελείως διαφορετικό... μοτίβο από τα γεμιστά και τα κοκκινιστά φαγητά. Και μιας και μιλάμε για κοκκινιστά, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε γεμιστά προσέξετε πολύ καλά τη γέμιση και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share