Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το μυρωδικό που απαγορεύεται δια ροπάλου να βάλετε στις γεμιστές ντομάτες

Το ολέθριο λάθος όλων μας

28 Αυγούστου 2020 13:52
Το μυρωδικό που απαγορεύεται δια ροπάλου να βάλετε στις γεμιστές ντομάτες

Τα γεμιστά είναι ένα φαγητό αμιγώς καλοκαιρινό μιας και τόσο οι ντομάτες όσο και οι πιπεριές ευδοκιμούν αυτή την περίοδο. Είναι ένα φαγητό, παραδοσιακό, μαμαδίστικο, πεντανόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να αντισταθείς. Τι λάθος όμως μπορεί να κάνουμε σε ένα τέτοιο φαγητό παρά τις συνταγές που μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη οι γιαγιάδες μας;

Τα γεμιστά έχουν κάποια βασικά βήματα κατά την παρασκευή τους, όπως και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και παραλλαγές. Σχετικά με τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιηθούν στη γέμιση οι απόψεις διίστανται, οι μεγαλύτεροι όμως σεφ προτείνουν να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μαϊντανός και δυόσμος και όχι άνηθος όπως πολλοί συνηθίζουμε να κάνουμε.

Ο λόγος είναι πως ο άνηθος είναι ένα μυρωδικό με πολύ έντονη γεύση και σε τελείως διαφορετικό... μοτίβο από τα γεμιστά και τα κοκκινιστά φαγητά. Και μιας και μιλάμε για κοκκινιστά, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε γεμιστά προσέξετε πολύ καλά τη γέμιση και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε ντομάτες σε σαλάτες ή φαγητά

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μυστικό για τις ντομάτες, το συστατικό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ στο μαγείρεμα, που να μην το ξέρουμε; Και όμως υπάρχει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και λάθη και μυστικά που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε για το αγαπημένο καλοκαιρινό λαχανικό, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για να παραμένουν οι ντομάτες σας φρέσκες.

Εύκολα όλοι στη μαγειρική προσπερνάμε τα... σπόρια της ντομάτας, πιστεύοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά το αν θα τα προσθέσουμε ή θα τα αφαιρέσουμε από το φαγητό μας. Και όμως έχει... Για αυτό και παρακάτω σου δίνουμε τις χρήσιμες συμβουλές για το πού πρέπει και που δεν πρέπει να βγάζεις τα σπόρια από τη ντομάτα.

Κράτησε τα:

Μην αφαιρέσεις τα σπόρια αν φτιάχνεις σούπες ή κάποια σάλτσα, καθώς αυτά θα δώσουν άλλη διάσταση στο φαγητό σου και θα του χαρίσουν μία ελαφριά, γλυκιά γεύση.

Αφαίρεσε τα:

Αν φτιάχνεις σαλάτα, ομελέτα ή φαγητό κατσαρόλας, τότε καλό θα ήταν να αφαιρέσεις τους σπόρους. Μπορεί να κάνει το φαγητό σου πιο νερουλό, ενώ στη σαλάτα σου θα κάνει το μαρούλι να μαραθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share