Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε τις πατάτες στο νερό πριν βράσει

Το μικρό μυστικό που πρέπει να ξέρετε

27 Αυγούστου 2020 20:53
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε τις πατάτες στο νερό πριν βράσει

ο βράσιμο της πατάτας δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά έχει τα μυστικά του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tasting Table. Και ναι, ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε ένα τραγικό λάθος και σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο, δείτε εδώ το μυστικό των σεφ για τις πιο νόστιμες πατάτες για να μην ξανακάνετε ποτέ λάθος.


Εάν θέλετε να βγαίνουν οι πατάτες σας ομοιόμορφα βρασμένες και να μην θρυμματίζονται ή να είναι μαλακές εξωτερικά και ωμές μέσα, δεν πρέπει να τις βάζετε σε νερό που βράζει, όπως δηλαδή κάνετε με τα περισσότερα λαχανικά σας. Αντίθετα, τοποθετήστε τις εξαρχής στην κατσαρόλα με το νερό πριν το βάλετε στο μάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα βράσουν ομοιόμορφα.

Καθαρίζετε λάθος τις πατάτες τόσο καιρό - Αυτός είναι ο τρόπος για να φεύγει η φλούδα στο λεπτό

Είναι ένα αμυλούχο λαχανικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική ενώ στην τηγανιτή του μορφή αποτελεί αγαπημένο φαγητό! Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στις πατάτες.

Είτε τηγανιτές, είτε ψητές, ακόμα και βραστές (ειδικά με λίγο λάδι, λεμόνι και μπαχαρικά), οι πατάτες είναι φανταστικές. Αυτό που δεν είναι καθόλου «φανταστικό» με την περίπτωση τους είναι το καθάρισμα (αν είστε αντρας και έχετε πάει στρατό, ίσως καταλαβαίνετε ακόμα πιο πολύ τι θέλουμε να πούμε).

Παρόλα αυτά -τσουκου, τσουκου- με το μαχαίρι, καθαρίζετε και ύστερα προβαίνετε στο μαγείρεμα τους. Δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Κι αν σας λέγαμε ότι δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από την πατάτα και να χάνετε χρόνο καθαρίζοντας την με το μαχαίρι και προσπαθώντας να μη χάσετε και κάποιο δάχτυλο; Συν τοις άλλοις, με αυτή την τεχνική, ξεφλουδίζοντας την δηλαδή, «πετάτε» άθελα σας και αρκετό μέρος του «σώματος» της. Υπάρχει καλύτερη και πολύ πιο εύκολη μέθοδος. Επίσης, μπορείτε να μην πετάτε στα σκουπίδια τις φλούδες, και να τις αξιοποιήσετε με αυτόν εδώ τον τρόπο.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μαχαίρι και μια κατσαρόλα με βραστό νερό (οκ, και πατάτες, φυσικά). Παίρνετε μια πατάτα, τη χαράζετε στη μέση, σε βάθος που να διαπερνά τη φλούδα και τη βάζετε μέσα στο βραστό νερό. Αυτό ήταν. Μετά από λίγο τη βγάζετε και «τραβώντας» τη φλούδα, εκείνη αφαιρείται εξ' ολοκλήρου.

Με αυτό τον τρόπο, όχι απλώς κερδίζετε χρόνο, αλλά οι πατάτες έχουν περισσότερη γεύση.

Δείτε και το βιντεάκι που δείχνει τις παραπάνω κινήσεις ακόμα πιο αναλυτικά και ας καλωσορίσουμε όλοι μαζί μια νέα εποχή στο καθάρισμα της πατάτας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share