Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το κόλπο για να διατηρήσεις το τυρί του τοστ φρέσκο για μέρες

Θα σας λύσει τα χέρια

25 Αυγούστου 2020 13:51
Το κόλπο για να διατηρήσεις το τυρί του τοστ φρέσκο για μέρες

Μάθαμε ποιο είναι το μυστικό συστατικό που απογειώνει το πιο απλό τοστάκι, και ήρθε η ώρα να δούμε ποιο είναι το κόλπο που κάνει το τυρί του τοστ να κρατάει περισσότερες ημέρες.

Το τοστ είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορεί κανείς να φτιάξει για να παρηγορήσει την πείνα του.

Όπως έλεγε και μια διαφήμιση είναι και ένας τρόπος για να δείξεις ενδιαφέρον σε κάποιον φτιάχνοντάς του ένα τοστ.
Η αλήθεια είναι πως το τυρί του τοστ από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία του δεν διατηρείται για πάνω από δύο εβδομάδες στο ψυγείο. Αρχίζει να μυρίζει και να σκληραίνει και τότε είναι η κατάλληλη ώρα για να το πετάξεις στα σκουπίδια σου. Ωστόσο, μπορεί για την αλλοίωση του τυριού να φταίει και η λάθος αποθήκευσή του, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το τοποθετείτε στο πρώτο ράφι του ψυγείου.

Υπάρχει όμως ένα μικρό απίθανο κολπάκι που μπορεί να το διατηρήσει για περισσότερο καιρό και έτσι να παρατείνεις την ημέρα που θα πρέπει να το ξεφορτωθείς από το ψυγείο σου.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα πλαστικό σακουλάκι και λίγη ζάχαρη.

Και επειδή απορείς τι δουλειά έχει η ζάχαρη με το τυρί του τοστ, δοκίμασε να βάλεις το τυρί μέσα στο πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα σε αυτό και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι.

Μετά από αρκετό καιρό θα διαπιστώσεις πως το τυρί σου τρώγεται μια χαρά και είναι φρέσκο όπως την πρώτη μέρα!

Τα μυστικά για να πετύχεις το τέλειο τυρί σαγανάκι

Το σαγανάκι με οποιοδήποτε τυρί το έχουμε στο νου μας ως μεζέ, ως «εύκολο και απλό» φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, και που μπορούμε να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένας πολύ αγαπημένος μεζές που προτιμάμε συχνά, ενώ αναζητάμε τρόπους να το κάνουμε όλο και καλύτερο! Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πιάτο με βασικό υλικό το τυρί που λατρεύουμε, δείτε εδώ πώς θα φτιάξτε τη θεϊκή τυρόπιτα με κρέμα φέτας και γραβιέρας.

Ένα από αυτά που χρειάζονται προσοχή κατά το μαγείρεμά του είναι το πώς θα δημιουργηθεί αυτή η τέλεια κρούστα, που βλέπουμε στις εκπομπές μαγειρικής και ζηλεύουμε, αλλά δεν ξέρουμε πώς να πετύχουμε εμείς! Αυτή η κρούστα παίζει ρόλο όχι μόνο στη γεύση του, αλλά και στο σερβίρισμά του, καθώς το βοηθά να διατηρήσει το σχήμα του και να μην «στραβοχυθεί» στο πιάτο.

Το μυστικό λοιπόν, αν θέλουμε να φτιάξουμε μια απλή κρούστα, βρίσκεται στο νερό και στο αλεύρι. Όποιο τυρί και αν επιλέξουμε θα πρέπει να είναι σε χοντρές φέτες - πάχους περίπου ένα δάχτυλο- και φροντίζουμε να το “περάσουμε” πρώτα από πολύ κρύο νερό (ακόμα και με παγάκια) και μετά από αλεύρι με μια πρέζα ζάχαρη μέσα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 2-3 φορές και τελειώνοντας πάντα με νερό.

Αυτή η πρακτική δημιουργεί μια «κόλλα» γύρω από το τυρί που το βοηθά να σχηματίζει την κρούστα που θέλουμε κατά το τηγάνισμα. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρύο γάλα αντί για νερό.

Κατά το τηγάνισμα, είναι σημαντικό το λάδι να είναι αρκετό και καυτό, ενώ οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες και προσεκτικές, για να μην «αρπάξει» το σαγανάκι. Το αφήνουμε τόσο ώστε να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα και, αν χρειαστεί, το γυρίζουμε - συνήθως 2 λεπτά αρκούν. Δεν ξεχνάμε επίσης να στραγγίξουμε το σαγανάκι πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, αφού βγει από το τηγάνι. Ο λόγος; Να μη γίνει πολύ βαρύ, με το λάδι που θα συγκρατήσει.

Οι επιλογές στα παναρίσματα όμως είναι πραγματικά πολλές: από ντομάτα και μπέικον μέχρι φράουλες και καβουρδισμένα αμύγδαλα! Ανάλογα την έμπνευση και την όρεξη της στιγμής!

Ποια είναι τα καλύτερα τυριά για σαγανάκι; Εδώ οι απόψεις διίστανται ανάλογα με τα γούστα του καθενός: κάποιοι θεωρούν ότι το πιο νόστιμο σαγανάκι γίνεται με κεφαλογραβιέρα ,κάποιοι άλλοι προτιμούν το κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί. Το Ταλαγάνι και το Χαλούμι, αν και είναι πολύ γνωστά τυριά σχάρας, επίσης χρησιμοποιούνται για σαγανάκι. Όσοι αναζητούν λίγο πιο ιδιαίτερες επιλογές μπορούν να προτιμήσουν τον Μπάτζο από τη Μακεδονία, τη Φορμαέλα από την Αράχωβα, τον Κομό από την Νάξο ή το Μυτιληνιό Λαδοτύρι.

Ας ζεσταίνουμε λοιπόν, σιγά σιγά, τα τηγάνια μας...!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share