Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

Δοκιμάστε τα!

21 Αυγούστου 2020 14:45
Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την τυρόπιτα των... φτωχών.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα (ή 200 γρ. φέτα & 100 γρ. ανθότυρο)
  • 2 αυγά
  • πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν. Προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε για να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέστε το μπέϊκιν, τη σόδα και το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια ρίξτε λίγο αλεύρι ακόμα.

Για τη γέμιση: Σε μπολ χτυπήστε τα δύο αυγά και προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι ή με τα χέρια. Πασπαλίστε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε με κουπ πάτ ή ένα ποτήρι σε κυκλικά σχήματα. Βάλτε από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώστε στα δύο. Πατήστε τις άκρες με το χέρι με τις μύτες ενός πιρουνιού για να κολλήσουν.

Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Λαχταριστά τυρόπιτακια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού και γέμιση από φέτα και ανθότυρο

Λαχταριστά τυρόπιτακια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού και γέμιση από φέτα και ανθότυρο. Μια συνταγή για σπιτικά τυρόπιτάκια που καθώς ψήνονται, σου σπάνε τη μύτη. Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή ακόμα και αν είστε αρχάρια στην κουζίνα. Αν όμως, θέλετε να φτιάξετε μία ακόμα πιο εύκολη συνταγή, δείτε εδώ τα τυροπιτάκια παραλίας.

Υλικά:

  • Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γρ
  • Γιαουρτι 1 κεσεδάκι στραγγιστό
  • Καλαμποκέλαιο 1 κεσεδάκι άδειο από το γιαούρτι
  • Αλατι λίγο

Για την γέμιση:

  • Φέτα 300γρ
  • Ανθοτυρο 100γρ
  • Αυγα 1
  • Γιαουρτι 2 κ.σ.
  • Αυγα 1 για την επάλειψη

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά και όλα μαζί τα ζυμώνουμε.
  2. Γεμίζουμε με το μείγμα από τα τυριά και το γιαούρτι.
  3. Τα αλείφουμε με το αυγό.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω τα τυροπιτάκια μέχρι να ροδίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share