Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βούτηξε το τυρί σε γάλα και μετά το έβαλε στο ψυγείο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Σωτήρια λύση!

19 Αυγούστου 2020 12:12
Βούτηξε το τυρί σε γάλα και μετά το έβαλε στο ψυγείο - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Η φέτα είναι ένα αγαπημένο λευκό, μαλακό τυρί με ιστορία χρόνων. Παραδοσιακή, νόστιμη με δυνατότητα άπειρων συνδυασμών με πιο πολυσυζητημένο εκείνο με το καρπούζι. Ωστόσο, είναι ένα τυρί που δύσκολα διατηρείται, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι που ανακαλύψαμε αυτόν τον μαγικό τρόπο.

Για να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες και να μπορείτε να την απολαμβάνετε άφοβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένας τρόπος να τη συντηρήσετε στο ψυγείο και παράλληλα να της δώσετε υπέροχο άρωμα.

Η λεπτότερη φέτα πρέπει να αγοραστεί απευθείας από το λουτρό άλμης. Εάν είναι προσυσκευασμένο, θα πρέπει να έχει κάποια από την άλμη στη συσκευασία για να διατηρείται υγρό. Το τυρί φέτα είναι καλύτερο όταν τρώγεται φρέσκο, οπότε ελέγχετε πάντα την ημερομηνία.

Εάν δεν το καταναλώνετε αμέσως, αποθηκεύστε το φέτα σε άλμη ή γάλα γάλακτος. Το λουτρό γάλακτος θα μειώσει την αλάτι και θα βοηθήσει να διατηρηθεί το τυρί υγρό και ήπιο στη γεύση. Κατάλληλα αποθηκευμένο σε άλμη ή γάλα και σε ψυγείο, το τυρί φέτα θα διαρκέσει έως και 3 μήνες. Το τυρί φέτα δεν είναι υποψήφιο για κατάψυξη.

Μήπως τόσα χρόνια τρίβετε λάθος το τυρί;

Το τριμμένο τυρί είναι μια λιχουδιά που δύσκολα λες όχι, έτσι λαχταριστό καθώς είναι, ειδικά όταν έχεις μπροστά σου μια λαχταριστή μακαρονάδα.

Και παρά το εύκολο του πράγματος, φαίνεται πως οι περισσότεροι εκτελούν το απλό αυτό έργο με λάθος τρόπο.Αν είστε δηλαδή από αυτούς που κρατάνε τον τρίφτη κατακόρυφα και ανεβοκατεβάζετε το χέρι σας, τότε ώρα να μάθετε μια άβολη αλήθεια. Πριν από αυτό όμως, κι επειδή είμαστε σίγουροι πως θα το δοκιμάστε συνεπώς μετά θα χρειάζεστε κάποια συμβουλή για την αποθήκευση, δείτε εδώ πώς θα διατηρήσετε το τυρί σας φρέσκο για μήνες στην κατάψυξη.

Η Tastemade UK ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter δείχνοντας τον σωστό τρόπο, κάτι που άφησε το ίντερνετ με το στόμα ανοιχτό.

Ακουμπάμε τον τρίφτη λοιπόν με την πλάτη πάνω στον πάγκο και το τυρί τρίβεται με οριζόντιες κινήσεις κατά μήκος της επιφάνειάς του. Και είναι σωστός αυτός ο τρόπος γιατί δείτε την ταχύτητα και την άνεση με την οποία εκτελείται η δουλειά!

Άφωνοι έμειναν οι χρήστες του Twitter, συμφωνώντας πως ο τρόπος είναι αποδοτικότερος.

Δείτε το βίντεο:

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share