Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σου σαν καπνιστό

Θα το απογειώσεις!

18 Αυγούστου 2020 13:15
Το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σου σαν καπνιστό

Μια από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές συνήθειες, είναι να φιλοξενείς φίλους στην αυλή του σπιτιού σου για μπάρμπεκιου. Κυριακή με λιακάδα, μπύρες από το πρωί και φυσικά κρέας. Πώς όμως θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την ικανότητά σου στην τέχνη του μπάρμπεκιου;

Παρακάτω θα σου δείξουμε το μπαχαρικό που θα απογειώσει το κρέας σου και θα το κάνει να μοιάζει με καπνιστό. Πριν από αυτό όμως κι επειδή ατυχήματα πάντα γίνονται, ρίξε μια ματιά στο κόλπο με το γάλα σε περίπτωση που σου καεί το κρέας.

Πώς θα πετύχεις λοιπόν την απόλυτη καπνιστή γεύση στο κρέας σου; Τη δουλειά την κάνει η σάλτσα πάπρικας σύμφωνα με τον σεφ και συνιδιοκτήτη στο Bub City του Chicago.

«Το μείγμα για το κρέας είναι κάτι που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι στο εστιατόριο μας και θα συμβούλευα κάποιον να κάνει το ίδιο. Πάπρικα, αλάτι, καστανή ζάχαρη, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη, chili και ελάχιστη ποσότητα από πιπέρι cayenne είναι τα συστατικά μαζί με νερό και λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο. Περνάς με αυτή τη σάλτσα το κρέας πριν τη σχάρα και απολαμβάνεις το αποτέλεσμα» είναι η άποψη του διάσημου σεφ.

Πριν βάλετε το κρέας στη σχάρα αλείψτε το με ακτινίδιο - Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το μαγείρεμα του κρέατος. Αυτό, διότι δεν το κάνουν αρκετά μαλακό. Έτσι, δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που αναζητούν και το οποίο δεν είναι άλλο από το να έχουν μαλακό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως το κρέας δεν χρειάζεται μόνο να είναι γευστικό. Πρέπει να είναι και μαλακό και για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες, τρανό παράδειγμα, η θερμοκρασία στην οποία θα μαγειρευτεί, δείτε εδώ την κατάλληλη.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει το απόλυτο μυστικό όλων των σεφ που θα κάνει το κρέας σας μαλακό σαν... λουκούμι. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχα μέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να "σχοινιάζει". Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το ακτινίδιο! Αν αλείψεις το κρέας σου με πολτοποιημένο ακτινίδιο και το αφήσεις να "μαριναριστεί" λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και θα μαλακώσει απίστευτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share