Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πασπαλίζει το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και το βάζει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα; Τραγανό και πεντανόστιμο

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

18 Αυγούστου 2020 12:21
Πασπαλίζει το κοτόπουλο με αυτό το μείγμα και το βάζει στο φούρνο. Το αποτέλεσμα; Τραγανό και πεντανόστιμο

Αν δεν έχετε ακούσει για την προσθήκη μπύρας στο μαγείρεμα ενός κοτόπουλου χάνετε. Το Every Day Good Thinking έχει καταλήξει σε μια συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Τα συστατικά είναι απλά και εύκολο να βρεθούν στο ντουλάπι σας. Και μιας και μιλάμε για μυστικά σχετικά με το κοτόπουλο, δείτε εδώ ποιο είναι το μυστικό μπαχαρικό που θα απογειώσει τη γεύση του.

Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο να σιγοβράζει στην μπύρα όλη την ημέρα ή μπορείτε να το βάλετε στη γάστρα για μερικές ώρες.

Ανακατέψτε την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ.

Τοποθετήστε 4 μπάλες αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος της γάστρας – θα στηρίξουν το κοτόπουλο σας, έτσι ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Ρίξτε την μπύρα στη γάστρα.

Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας, στεγνώστε και απλώστε το μείγμα καρυκευμάτων πάνω του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω από τις μπάλες αλουμινόχαρτου. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 3 ώρες ή σε χαμηλή για 5-7 ώρες.

Το κόλπο με το πιστολάκι μαλλιών για την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο σας

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε. Το οποίο, απροσδόκητα, κρύβεται στο ντουλάπι του μπάνιου, γιατί δεν είναι άλλο από το πιστολάκι μαλλιών!

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η πέτσα είναι εκείνη με τις περισσότερες θερμίδες στο κοτόπουλο και τη θεωρούν "απαγορευμένη", δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν αρχίσετε να τρώτε πέτσα από κοτόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Ροζνερ συμβουλεύει να αλατίσουμε το κοτόπουλο, όπως είναι ολόκληρο, να το αφήσουμε ακάλυπτο για 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια να το… στεγνώσουμε με το πιστολάκι για να απομακρυνθεί από την επιφάνειά του οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προτείνει να βάλουμε το σεσουάρ στην κουζίνα μας. Μια άλλη food editor, συμβουλεύει να το χρησιμοποιήσουμε για να λιώσουμε σοκολάτα: «Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας, η επιφάνεια κοπής, το μαχαίρι, η σπάτουλα και το μπολ είναι απόλυτα στεγνά.

Κομματιάστε τη σοκολάτα –δεν χρειάζεται να την ψιλοκόψετε– και βάλτε τη στο μπολ. Κρατήστε ένα πιστολάκι μαλλιών σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από τη σοκολάτα, με τη μύτη του στραμμένη προς το μπολ. Ενεργοποιήστε το και με, κυκλικές κινήσεις, ζεστάνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντάς την περιστασιακά, μέχρι να λιώσει».

Μάλιστα πριν από τη Μέρντιχ και μια άλλη ειδικός, στο βιβλίο μαγειρικής «Essentials of Classic Italian Cooking» προέτρεπε τον αναγνώστη να στεγνώσει την πέτσα της πάπιας με ένα πιστολάκι στο ζεστό αέρα για 6-8 λεπτά προτού την ψήσει στο φούρνο.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της Ρόζνερ, το αποτέλεσμα φαίνεται να τη δικαιώνει: Η φωτογραφία της δείχνει ένα κοτόπουλο ομοιόμορφα χρυσαφένιο και τραγανό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το ψήσεις στο φούρνο, μην παραλείψεις να περάσεις από το στάδιο του… styling.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share