Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κλασικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μόνο 4 υλικά

Θα πάθετε πλάκα!

15 Αυγούστου 2020 08:25
Κλασικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και μόνο 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρισκόμαστε στον Αύγουστο και σίγουρα θα θέλαμε ένα... δροσερό καλοκαιρινό γλυκό. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα κλασικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα, για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά.

Τα μωσαϊκά είναι πάντοτε λατρεμένα εδέσματα, με όποιο τρόπο κι αν μας το φτιάχνουν. Εμείς σας προσφέρουμε μια πολύ απλή συνταγή, την οποία σίγουρα θα θελήσετε να επαναλάβετε, μετά το πεντανόστιμο αποτέλεσμα, όπως θα γίνει και με το γλυκό ψυγείου, για το οποίο δεν χρειάζεστε καν ψήσιμο.]

Υλικά

- 2 πακέτα πτι μπερ
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο βρασμένο για 3 ώρες ή έτοιμη καραμέλα
- 3 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση

1) Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε την καραμέλα ανακατεύοντας.
2) Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύω. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
3) Στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα μας.
4) Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά και χωρίς ψήσιμο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο. Επίσης, δείτε τη συνταγή για ένα καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπανάνες και άλλα 5 υλικά.

Υλικά:

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση:

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  4. Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share