Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ρίξτε αυτά τα 8 συστατικά και θα μεγαλώσετε τις πιο γευστικές ντομάτες

Οι καλύτερες ντομάτες σε γεύση και μέγεθος

14 Αυγούστου 2020 09:57
Ρίξτε αυτά τα 8 συστατικά και θα μεγαλώσετε τις πιο γευστικές ντομάτες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για να έχετε τις καλύτερες ντομάτες σε γεύση και σε μέγεθος και για να εξασφαλίσετε μεγάλη παραγωγή θα πρέπει πριν φυτέψετε να ρίξετε κάποια από τα παρακάτω 8 συστατικά στην τρύπα που θα ανοίξετε στη θέση φύτευσης. Επίσης, δείτε εδώ το μυστικό για να διαλέγετε πάντα τις καλύτερες ντομάτες.

Οι σπιτικές ντομάτες που μεγαλώνετε μόνοι σας στον κήπο είναι τόσο νόστιμες, κι όταν τις κόβετε φρέσκες και τις τρώτε, η υπέροχη γεύση τους είναι απλά ασύγκριτη. Χωρίς συζήτηση, είναι ποιοτικά αρκετά καλύτερες από αυτές που αγοράζετε από το κατάστημα. Η χυμώδης σάρκα τους ή όξινη γεύση τους και η πιπεράτη σπιρτάδα που βγάζουν στο στόμα, κάνουν τις ντομάτες ένα από τα πρώτα λαχανικά που σκέφτεται κάποιος να φυτέψει στον κήπο του, μόλις αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος.

Ας δούμε στην λίστα που ακολουθεί ένα ένα τα συστατικά που μπορούμε να ρίξουμε στη θέση φύτευσης, ώστε να παραγάγουμε περισσότερες και πιο γευστικές ντομάτες:

  1. Μαγειρική σόδα
  2. Κεφάλια από ψάρια
  3. Ασπιρίνη
  4. Το κέλυφος των αυγών
  5. Άλατα θειικού μαγνησίου (άλατα epsom)
  6. Βιολογικό λίπασμα από φύκια θαλάσσης
  7. Οστεάλευρα
  8. Αλεσμένος καφές

Το απίστευτο κόλπο για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες σας σε χρόνο μηδέν

Πολλές συνταγές απαιτούν τη ντομάτα χωρίς τη φλούδα της, όπως αυτή η υπέροχη αλλά παρεξηγημένη μαρμελάδα ντομάτας. Όμως πώς ξεφλουδίζω εύκολα τις ντομάτες; Υπάρχει ένας τρόπος, που θα κάνει το ξεφλούδισμα της ντομάτας παιχνιδάκι!

Πώς αποφλοιώνω τις ντομάτες;

Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούµε από κάθε ντομάτα το κοτσάνι όπως και τη βάση του. Γυρνάμε ανάποδα την κάθε ντομάτα και την χαράζουµε σταυρωτά στη βάση της.

Βουτάµε κάθε ντοµάτα σε νερό που βράζει για 15 δευτερόλεπτα και αµέσως µετά τη βουτάµε μέσα σε ένα µπολ µε πολύ παγωµένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουµε βάλει και µερικά παγάκια.

Έτσι, το «σοκ» από το ζεστό στο κρύο, κάνει την ντομάτα να ξεφλουδίζεται πανεύκολα, η φλούδα χαλαρώνει και τη βγάζουμε εύκολα, τραβώντας τη µε το χέρι µας.

Με τις ξεφλουδισμένες ντομάτες μπορείτε να φτιάξετε φρέσκια σάλτσα για μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας για πίτσα, αλλά και τον δικό σας σπιτικό πελτέ!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share