Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λαχταριστοί πατατοκεφτέδες - Το απόλυτο πιάτο για όσους νηστεύουν

Η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει!

13 Αυγούστου 2020 09:54
Λαχταριστοί πατατοκεφτέδες - Το απόλυτο πιάτο για όσους νηστεύουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιας και είναι περίοδος νηστείας, το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την πιο νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πατατοκεφτέδες. Πρόκειται για μια διαφορετική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν πάλι δε θέλετε κάτι νηστίσιμο, δείτε εδώ κλασική συνταγή για κεφτέδες.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί σόγιας
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
  • Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  • Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Λαχταριστή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση, όμως, που δεν σας αρέσει το κολοκύθι, σας προτείνουμε συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα.

Πάμε να δούμε βήμα - βήμα τη σημερινή συνταγή μας:

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ντομάτα
  • 2 αυγά
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • Μισή κούπα φρυγανιά
  • Μισή κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
  • Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
  • Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.
  • Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
  • Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share