Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου της γιαγιάς με μόνο 5 υλικά

Θα πάθετε πλάκα!

12 Αυγούστου 2020 16:38
Πανεύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου της γιαγιάς με μόνο 5 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρισκόμαστε στον Αύγουστο και σίγουρα θα θέλατε να απολαύσετε ένα γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της γιαγιάς. Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκό, χρησιμοποιώντας 5 υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας.

Το γλυκό αυτό φτιάχνεται κατά κύριο λόγο με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότα. Με αυτό το συνδυασμό, ασφαλώς, θα τρελαθείτε και θα θέλετε να επαναλάβετε τη συνταγή, όπως με τη σοκολατόπιτα της τεμπέλας.

Υλικά

4 μεγάλες ώριμες μπανάνες

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

Περίπου μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλά ωμά και ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάταςΑδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα μας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγουμε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπανάνες και άλλα 5 υλικά

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει ένα καλοκαιρινό και λαχταριστό μπανόφι με βάση από μπισκότα. Πρόκειται για το αγγλικό γλυκό ψυγείου με την καραμελωμένη γέμιση από το ζαχαρούχο γάλα και τις μπανάνες. Αυτή η συνταγή, σίγουρα θα σας αρέσει. Αν πάλι δεν προτιμάτε τις μπανάνες, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με μαρμελάδα.

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κουτί χωρίς να τα ανοίξουμε, και τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε με νερό ώστε πάντα να τα σκεπάζει. Θα προκύψει έτσι καραμελωμένο γάλα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη, ώστε να προκύψει ένα εύπλαστο μείγμα. Στρώνουμε με αυτό τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου ταψιού για τάρτες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να κρατάει. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η βάση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη σε σαντιγί.
  • Βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότων από το ψυγείο. Ανοίγουμε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και αδειάζουμε το ενάμιση από αυτά στο ταψί πάνω στη βάση μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες από τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share