Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Σοκολατόπιτα της τεμπέλας: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου χωρίς βούτυρο και αυγά

Δεν χρειάζεται μίξερ!

10 Αυγούστου 2020 15:36
Σοκολατόπιτα της τεμπέλας: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου χωρίς βούτυρο και αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό ψυγείου, το οποίο να έχει γεύση σοκολάτας, η λύση είναι μία. Μπορείτε να φτιάξετε τη σοκολατόπιτα της τεμπέλας, χωρίς βούτυρο και αυγά.

Είναι ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό, το οποίο αναμένεται να σας «λύσει» τα χέρια. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και θα το κάνετε ξανά. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπανάνες και άλλα 5 υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/5 φλιτζάνι κακάο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανιλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Επιπλέον, συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
  • Σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, τα υλικά μας, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου τριάντα λεπτά (σ.σ. μισή ώρα).

Πηγή: be2news.gr

Γλυκό ψυγείου... "Ναπολέων" με σφολιάτα, σαντιγί και μαρμελάδα

Μοναδικό γλυκό ψυγείου Ναπολέων με φύλλο σφολιάτας, σαντιγί και μαρμελάδα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα σας "ξετρελάνει". Είναι ιδανικό για γιορτές, για κέρασμα αλλά και για να το απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια! Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ άλλα δύο λαχταριστά γλυκά.

Υλικά

  • Φύλλο Σφολιάτας 1
  • Κρέμα γάλακτος 300γρ
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Άνθος Αραβοσίτου κρέμα κρύα

Για το γλάσο

  • Ζάχαρη Άχνη 100 γρ
  • Νερό 1 κσ

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε λίγο, κόβουμε σε 3 όμοιες λωρίδες, αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα την ζεσταίνουμε και χτυπάμε τη σαντιγί μας.
  • Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο στους 225 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 5 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε πρώτη λωρίδα κρέμα βανίλιας, σαντιγί και μαρμελάδα
  • Δεύτερη λωρίδα κρέμα και τρίτη λωρίδα ζεστή μαρμελάδα, ποτισμένη με λίγο γλάσο.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share