Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το ανεπανόρθωτο λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε μπιφτέκια

Προσοχή!

10 Αυγούστου 2020 11:25
Το ανεπανόρθωτο λάθος που κάνουμε όλοι όταν ψήνουμε μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια για μπέργκερ.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι προτιμήστε τη σχάρα ή ένα τηγάνι.

Ξεχάστε τη φρυγανιά και τη βρώμη - Τα πιο υγιεινά μπιφτέκια γίνονται με...

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων αφού από τη μία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία αλλά παράλληλα έχουν χαμηλό θερμιδικό δείκτη. Οι τρόποι και τα μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια μας σούπερ αφράτα και ζουμερά είναι πολλοί, δείτε εδώ το κόλπο με το ανθρακούχο νερό. Τι θα λέγατε όμως αν καταφέρναμε να έχουμε το τέλειο μπιφτέκι με λιγότερες θερμίδες και χωρίς φρυγανιά ή βρώμη; Κι όμως γίνεται. Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή που ακολουθεί και φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • 1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
  • 2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
  • 3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
  • 4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • 5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
  • 6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
  • 7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
  • 8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
  • 9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
  • 10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share