Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Έβρασε σκόρδο με ξύδι και ζάχαρη - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε

Απίστευτο!

9 Αυγούστου 2020 18:53
Έβρασε σκόρδο με ξύδι και ζάχαρη - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Τι πιο παραδοσιακό από ένα γλυκό του κουταλιού; Τα αγαπάμε γιατί πρώτον μας θυμίζουν οικογενειακές στιγμές και κυρίως τη γιαγιάς μας και γιατί είναι από τα λίγα γλυκά που έχουν ελάχιστες θερμίδες καθώς δεν έχουν λιπαρά στοιχεία παρά μόνο ζάχαρη.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορα "ιδιαίτερα" γλυκά του κουταλιού, για παράδειγμα, δείτε εδώ το γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Σήμερα σας έχουμε ένα πολύ πιο ιδιαίτερο και περίεργο. Πρόκειται για ένα γλυκό του κουταλιού με βασικό υλικό το σκόρδο. Δεν χάνουμε κάτι να το δοκιμάσουμε!

Υλικά:

  • Σκόρδο
  • αλάτι
  • ξύδι
  • λευκή ζάχαρη

σκόρδο γλυκό

Εκτέλεση:

  • Βγάζετε τον πιο εξωτερικό φλοιό του σκόρδου και αφήνετε τους εσωτερικούς φλοιούς.
  • Αφαιρείτε το κάτω μέρος και κόβετε λίγο το πάνω μέρος του σκόρδου.
  • Προσθέτετε λίγο αλάτι σε νερό. Βυθίζετε το σκόρδο στο νερό ένα 24ωρο, και αλλάζετε το αλμυρό νερό μια φορά.
  • Βγάζετε το σκόρδο από το νερό και το αφήνετε να στεγνώσει.
  • Αναμιγνύετε το ξύδι και τη λευκή ζάχαρη σε αναλογία 3 προς 1.
  • Βάζετε το σκόρδο και το ξύδι με ζάχαρη σε ένα αγγείο. Κλείνετε το στόμιο του και το αποθηκεύετε σε μέρος σκιερό. Το σκόρδο θα γλυκάνει με το χρόνο. Μετά από δύο βδομάδες δοκιμάστε το!

Θαυματουργό: Ήπιε σκόρδο μαζί με λεμόνι και σώθηκε από... - Κάντε το αμέσως

Το λεμόνι και το σκόρδο είναι αναμφισβήτητα δύο από τις πιο ευεργετικές τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε, καθώς είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά και παρέχουν καταπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Ο συνδυασμός τους είναι προφανώς ακόμα ισχυρότερος, προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες ως φυσικό φάρμακο, και ουσιαστικά σας βοηθά να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, να καθαρίσετε τις αρτηρίες, και να χαμηλώσετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Όταν η LDL χοληστερόλη -δείτε εδώ τροφές που την ανεβάζουν- συσσωρεύεται στις αρτηρίες, αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και άλλων καρδιακών νόσων.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά διάφορα φάρμακα που προσφέρονται από τις φαρμακευτικές βιομηχανίες για να μειώσουν τη χοληστερόλη και την πρόληψη των προβλημάτων καρδιάς, αλλά αυτές οι λύσεις συχνά είναι φορτωμένες με χημικά και αναποτελεσματικές.

tips με λεμόνια και σκόρδα

Συνταγή Νο 1:

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι χυμό σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι χυμό τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 3 φλιτζάνια βιολογικό μέλι

Οδηγίες:

  • Βράζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα για μισή ώρα και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια βιολογικό μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε το φάρμακο μέσα σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
  • Λαμβάνουμε 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα με άδειο στομάχι.

Συνταγή Νο 2:

Συστατικά:

  • 6 λεμόνια
  • 30 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα λεμόνια και το σκόρδο και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε με λίγο νερό. Μετά από αυτό, ρίχνουμε το διάλυμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσει.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει και στη συνέχεια, συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Στο τέλος, αποθηκεύουμε το διάλυμα σε ένα γυάλινο βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δοσολογία:

Καταναλώνουμε το φάρμακο για τρεις εβδομάδες, κάνουμε μια παύση μιας εβδομάδας και συνεχίζουμε για ακόμη τρεις εβδομάδες (6 εβδομάδες συνολικά). Λαμβάνουμε 50 ml κάθε μέρα. Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει δύο φορές το χρόνο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share