Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για να φτιάξετε τα τέλεια μπιφτέκια ο κιμάς θα πρέπει να είναι...

Το κόλπο για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

7 Αυγούστου 2020 21:10
Για να φτιάξετε τα τέλεια μπιφτέκια ο κιμάς θα πρέπει να είναι...

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι με το κρεμμύδι.

Εμείς σήμερα ακολουθούμε τις συμβουλές των μεγαλύτερων σεφ και σας δείχνουμε πώς θα πετύχετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια ξεκινώντας από τη βάση, δηλαδή τον κιμά.

"O κιμάς λοιπόν θα πρέπει να είναι περασμένος δύο φορές από τη μηχανή για να μην διαλύεται στο πλάσιμο. H διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής: Mέσα στο μπολ με τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Tο αλάτι μπαίνει τελευταίο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό», εξηγεί ο σεφ και συμπληρώνει: «Eίναι μύθος ότι ο κιμάς γίνεται πιο αφράτος όσο περισσότερο τον ζυμώνουμε. Tο μυστικό είναι να ζυμώνεται από κάτω προς τα πάνω ώστε να παίρνει οξυγόνο. Mπορούμε, ακόμη, να προσθέσουμε και λίγη υγρή σόδα, που θα τον κάνει πιο αφράτο".

Νομίζετε πως θα κάνετε πιο ζουμερά τα μπιφτέκια σας με αυτόν τον τρόπο αλλά τελικά τα καταστρέφετε

Κατά καιρούς ακόμη διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τον ιδανικό χρόνο ψησίματος.

Η πρόσθεση ντομάτας που ακούγεται σαν μικρό μυστικό από ερασιτέχνες κυρίως, δοκιμάστηκε και απορρίφθηκε σχεδόν αυτόματα από τους μεγαλύτερους σεφ, καθώς γευστικά αποσπά τη προσοχή, χωρίς να προσθέτει κάποια άλλη γευστική αξία. Επιπλέον η υφή είναι εξαιρετικά πιο υγρή και άρα δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψήσιμο, έχοντας ως αποτέλεσμα να σπάνε τα μπιφτέκια στο γύρισμα.

Η χρήση ντομάτας τριμμένης είναι ένα κόλπο να δίνουν υγρασία στα μπιφτέκια όσοι ματαίως επιχειρούν να τα ψήσουν στο φούρνο, δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν πετυχαίνει το πείραμα αλλά κατά βάθος όσοι χρησιμοποιούν ντομάτα σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Προτιμήστε λοιπόν να προσθέσετε υγρασία με λίγο παραπάνω λάδι και όχι με πολλά έξτρα υλικά μιας και τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που θέλει λίγα και καλά υλικά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share