Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπανάνες και άλλα 5 υλικά

Δοκιμάστε το!

6 Αυγούστου 2020 14:55
Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, μπανάνες και άλλα 5 υλικά
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει ένα καλοκαιρινό και λαχταριστό μπανόφι με βάση από μπισκότα. Πρόκειται για το αγγλικό γλυκό ψυγείου με την καραμελωμένη γέμιση από το ζαχαρούχο γάλα και τις μπανάνες. Αυτή η συνταγή, σίγουρα θα σας αρέσει. Αν πάλι δεν προτιμάτε τις μπανάνες, δείτε εδώ ένα άλλο γλυκό με μαρμελάδα.

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κουτί χωρίς να τα ανοίξουμε, και τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε με νερό ώστε πάντα να τα σκεπάζει. Θα προκύψει έτσι καραμελωμένο γάλα.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη, ώστε να προκύψει ένα εύπλαστο μείγμα. Στρώνουμε με αυτό τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου ταψιού για τάρτες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και να κρατάει. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η βάση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το 1 κ.γ. ζάχαρη σε σαντιγί.
  • Βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότων από το ψυγείο. Ανοίγουμε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και αδειάζουμε το ενάμιση από αυτά στο ταψί πάνω στη βάση μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες από τις μπανάνες και καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και μπισκότα πτι-μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Αυτό το γλυκό, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό και κρεμώδες, ενώ σίγουρα δεν "πέφτει βαρύ" τις δύσκολες και ζεστές ώρες. Σε περίπτωση όμως, που δεν σας αρέσει ο ανανάς, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με άρωμα βύσσινου.

Πάμε όμως, να δούμε τη σημερινή συνταγή μας. Δείτε παρακάτω τα υλικά, αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

γλυκό με ανανά

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην "κόψει".
  • Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
  • Αφήστε το σκεπασμένο στην άκρη.
  • Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις (ή όσες επιθυμείτε εσείς).
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Μετά, στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να "δέσει" το ζελέ.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share