Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ψωμί με ζάχαρη: Η λιχουδιά που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας

Η πιο εύκολη λύση όταν θέλεις κάτι γλυκό!

6 Αυγούστου 2020 07:32
Ψωμί με ζάχαρη: Η λιχουδιά που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας

Όλοι όταν ήμασταν μικρά παιδιά πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς μας και τρώγαμε διάφορα καλούδια, που έφτιαχνε. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας κερνούσε από τις υπέροχες συνταγές της και τις πιο απλές. Και κάπως έτσι μας έμαθε και το τρομερό αυτό γλυκό που δεν είναι άλλο από το ψωμί με τη ζάχαρη.

Η γιαγιά έκοβε 2-3 φέτες ψωμιού. Έπειτα, άλειφε πάνω τους βούτυρο και στο τέλος πασπάλιζε με γενναίες φειδωλές ποσότητες ζάχαρης το δημιούργημα και μας το προσέφερε στο πιάτο. Για τον ουρανίσκο κάθε παιδιού ήταν αμβροσία.

Αυτά τα μικρά απλά πράγματα είναι που μας ξυπνούν αναμνήσεις. Αν θες λοιπόν να αναβιώσεις τα παιδικά σου χρόνια ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, κι αν θες να το κάνεις ακόμη πιο παραδοσιακό, δες εδώ πώς θα φτιάξεις το τέλειο ζυμωτό, παραδοσιακό ψωμί.

Τραγανά ρολάκια με ψωμί του τόστ ζαμπόν και τυρί

Τραγανά ρολάκια με ψωμί του τόστ ζαμπόν και τυρί. Μια συνταγή που αναδεικνύει το απλό τοστ σε υπέροχο οπτικά και γευστικά έδεσμα, αλλά και σε πλήρη τροφή! Ένα απλό πεντανόστιμο πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, δείτε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν!

Υλικά συνταγής:

  • 6 φέτες τυρί του τόστ
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο βούτυρο για άλειμμα [*]
  • λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή ενός ποτηριού, ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τόστ. Τις αλείφουμε με βούτυρο τοποθετούμε επάνω μια φέτα τυρί του τοστ μετά μια ζαμπόν και τέλος μια φέτα τυρί τσένταρ. Τυλίγουμε σε ρολά και τα σταθεροποιούμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας.
  2. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αβγά και σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τα ρολά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, να καλυφθούν καλά και μετά στη τριμμένη φρυγανιά και πάλι να καλυφθούν καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Τοποθετούμε κάθε ρολό στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια για μεζέ.
  4. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, να βάλουμε το ένα από τα δύο τυριά ή αντί για φέτες το τυρί τσένταρ να το κόψουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share