Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νομίζετε πως έτσι θα κάνετε πιο ζουμερά τα μπιφτέκια σας με αυτόν τον τρόπο αλλά τελικά τα καταστρέφετε

Προσοχή!

5 Αυγούστου 2020 15:48
Νομίζετε πως έτσι θα κάνετε πιο ζουμερά τα μπιφτέκια σας με αυτόν τον τρόπο αλλά τελικά τα καταστρέφετε

Κατά καιρούς ακόμη διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ τον ιδανικό χρόνο ψησίματος.

Η πρόσθεση ντομάτας που ακούγεται σαν μικρό μυστικό από ερασιτέχνες κυρίως, δοκιμάστηκε και απορρίφθηκε σχεδόν αυτόματα από τους μεγαλύτερους σεφ, καθώς γευστικά αποσπά τη προσοχή, χωρίς να προσθέτει κάποια άλλη γευστική αξία. Επιπλέον η υφή είναι εξαιρετικά πιο υγρή και άρα δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψήσιμο, έχοντας ως αποτέλεσμα να σπάνε τα μπιφτέκια στο γύρισμα.

Η χρήση ντομάτας τριμμένης είναι ένα κόλπο να δίνουν υγρασία στα μπιφτέκια όσοι ματαίως επιχειρούν να τα ψήσουν στο φούρνο, δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν πετυχαίνει το πείραμα αλλά κατά βάθος όσοι χρησιμοποιούν ντομάτα σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Προτιμήστε λοιπόν να προσθέσετε υγρασία με λίγο παραπάνω λάδι και όχι με πολλά έξτρα υλικά μιας και τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που θέλει λίγα και καλά υλικά.

Προσθέστε στα μπιφτέκια σας ένα σφηνάκι ούζο - Δεν θα τα ξαναφάτε διαφορετικά

Πόσες και πόσες εναλλακτικές και μυστικά δεν έχουμε ακούσει που υπόσχονται να απογειώσουν την γεύση από τα μπιφτέκια μας και να τα κάνουν αφράτα και ζουμερά; Οι απόψεις διίστανται και ο καθένας ακολουθεί τα δικά του μυστικά κι αυτά που του έμαθαν οι γιαγιάδες τους. Εμείς σου βρήκαμε ένα ακόμη κόλπο δοκιμασμένο και βέβαιο για την επιτυχία.

Ποιο είναι αυτό; Η προσθήκη λίγου ούζου στον κιμά για τα μπιφτέκια σας. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό υλικό που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε το λόγο που πρέπει να το χρησιμοποιούμε στα μπιφτέκια μας. Δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να βάζετε λίγο γάλα.

Ο γλυκάνισος που περιέχει το ούζο θα δώσει μια άλλη νότα στα μπιφτέκια σας και το αλκοόλ είναι αυτό που θα κάνει τις ίνες τους κρέατος να μαλακώσουν με αποτέλεσμα τα μπιφτέκια σας να βγουν έξτρα αφράτα και ζουμερά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φάτε ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share