Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Γλυκό ψυγείου... "Ναπολέων" με σφολιάτα, σαντιγί και μαρμελάδα

Έτοιμο σε 30 λεπτά

5 Αυγούστου 2020 14:49
Γλυκό ψυγείου...
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μοναδικό γλυκό ψυγείου Ναπολέων με φύλλο σφολιάτας, σαντιγί και μαρμελάδα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα σας "ξετρελάνει". Είναι ιδανικό για γιορτές, για κέρασμα αλλά και για να το απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια! Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ άλλα δύο λαχταριστά γλυκά.

Υλικά

  • Φύλλο Σφολιάτας 1
  • Κρέμα γάλακτος 300γρ
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Άνθος Αραβοσίτου κρέμα κρύα

Για το γλάσο

  • Ζάχαρη Άχνη 100 γρ
  • Νερό 1 κσ

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε λίγο, κόβουμε σε 3 όμοιες λωρίδες, αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα την ζεσταίνουμε και χτυπάμε τη σαντιγί μας.
  • Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο στους 225 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 5 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε πρώτη λωρίδα κρέμα βανίλιας, σαντιγί και μαρμελάδα
  • Δεύτερη λωρίδα κρέμα και τρίτη λωρίδα ζεστή μαρμελάδα, ποτισμένη με λίγο γλάσο.

Η απόλυτη δροσιά σε ένα γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πορτοκαλάδα

Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού δεν είναι τόσο παχυντικό όσο άλλα γλυκά. Αν όμως θέλετε κάτι με σοκολάτα, τότε δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά για την κρέμα και τα μπισκότα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 140 γρ κόρν φλάουρ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • 120 γρ, μπισκότα τύπου πτι μπέρ σοκολατένια
  • Λίγο γάλα για τα μπισκότα

Υλικά για το ζελέ

  • 500 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αδειάζουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε να γίνει λεία κρέμα.
  • Βουτάμε σε γάλα τα μπισκότα μας και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ.
  • Αδειάζουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα.
  • Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει η κρέμα. Αν θέλουμε πάνω από την κρέμα βάζουμε γλυκό πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν 5′.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share