Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μυστικό για να διατηρήσετε το τυρί στην κατάψυξη φρέσκο για μήνες

Δοκιμάστε το!

4 Αυγούστου 2020 14:22
Το μυστικό για να διατηρήσετε το τυρί στην κατάψυξη φρέσκο για μήνες

Ποιος δεν αγαπάει το τυρί; Συμπληρώνει τις μακαρονάδες μας, μπαίνει σε τοστ και τορτίγιες, απογειώνει την κλασική τυρόπιτα της μαμάς, και όχι μόνο. Αν είστε κι εσείς cheese lovers, τότε σίγουρα γεμίζετε το ψυγείο σας με τυρί για παν ενδεχόμενο. Μέσα σε λίγες ημέρες, θα δείτε ότι αρχίζει να μουχλιάζει, με αποτέλεσμα να πρέπει να το καταναλώσετε άμεσα. Τι θα λέγατε αν μοιραζόμασταν μαζί σας το απόλυτο κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες; Πριν από αυτό όμως, ρίξτε μια ματιά εδώ για να ξέρετε πώς θα καταφέρετε να μην ξαναμουχλιάσει ποτέ το τυρί στο ψυγείο σας.

Ναι, υπάρχει ένα πολύ απλό μυστικό για να συντηρείτε το τυρί, χωρίς άγχος για το αν θα μουχλιάσει. Ο πιο εύκολος τρόπος να είναι να το καταψύξετε. Ναι, τα τυριά ανήκουν στα τρόφιμα που μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη. Βέβαια, δεν είναι όλα τα τυριά το ίδιο, γι’αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες τυριών που μπορείτε να καταψύξετε.

Αυτά είναι τα τυριά που μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη:

  • η φέτα
  • το τυρί γκούντα
  • τα ημίσκληρα τυριά από αγελαδινό γάλα
  • το έμενταλ
  • η παρμεζάνα
  • το τσένταρ

Πώς αποθηκεύουμε το τυρί στην κατάψυξη;

Τρίψτε το τυρί στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και βάλτε το σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε πλαστικό σακουλάκι για τρόφιμα που κλείνει αεροστεγώς. Αν δεν διαθέτετε τίποτα από τα παραπάνω, τυλίξτε καλά το τυρί σε πλαστική μεμβράνη.

Πώς χρησιμοποιούμε το κατεψυγμένο τυρί;

Όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, αποψύξτε το στο ψυγείο όλο το βράδυ ή σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά. Το τριμμένο κατεψυγμένο τυρί αποψύξετε πιο εύκολα και γρήγορα σε σύγκριση με ένα ολόκληρο κομμάτι τυριού.

Η καλύτερη χρήση για το κατεψυγμένο τυρί είναι να το προσθέσετε παγωμένο σε μακαρόνια φούρνο, τυρόπιτες ή άλλα φαγητά που ψήνονται στο φούρνο. Η αποθήκευση στην κατάψυξη αλλοιώνει ελαφρώς την υφή του τυριού, γι’αυτό και όταν λιώσει στο φούρνο η αλλοίωση αυτή δεν γίνεται αισθητή.

Ποια τυριά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη;

Ακριβώς επειδή η κατάψυξη αλλοιώνει τη σύσταση των τροφίμων, υπάρχουν μερικά τυριά τα οποία δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Σαν γενικό κανόνα, τα μαλακά και εκλεκτά τυριά δεν καταψύχονται. Αυτά είναι, μεταξύ άλλων:

  • το μπρι
  • το καμαμπέρ
  • το τυρί κρέμα
  • οι χαμηλές σε λιπαρά εκδοχές των τυριών
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share