Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπέροχη μπουγάτσα στιγμής με ζαχαρούχο γάλα σε μόλις 10 λεπτά

Πεντανόστιμη

3 Αυγούστου 2020 14:42
Υπέροχη μπουγάτσα στιγμής με ζαχαρούχο γάλα σε μόλις 10 λεπτά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπέροχη μπουγάτσα στιγμής με ζαχαρούχο γάλα σε μόλις 10 λεπτά. Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Επίσης, δείτε εδώ την συνταγή για ένα λαχταριστό και παράλληλα ελαφρύ γλυκό ψυγείου με μπισκότα, γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Για το πασπάλισμα:
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το τυλίγετε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο». Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
  2. Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα. Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.
  4. Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά. Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Σερβίρετε την μπουγάτσα χλιαρή ή κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 lt φρέσκο γάλα, με όση ζάχαρη ή μέλι ταιριάζει στο γούστο σας.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share