Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το απίστευτο κόλπο για να ζεστάνετε ομοιόμορφα τα χθεσινά σας μακαρόνια

Σίγουρα δεν είχατε ιδέα

2 Αυγούστου 2020 13:27
Το απίστευτο κόλπο για να ζεστάνετε ομοιόμορφα τα χθεσινά σας μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθημερινότητά σας μπορεί να είναι τέτοια, που δεν μπορείτε να μαγειρεύετε συνέχεια. Κάπως έτσι ψάχνετε ορισμένες λύσεις κι ας είναι μία από αυτές τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια.

Δεν έχει κάτι αρνητικό από μόνο του, βέβαια, το συγκεκριμένο πιάτο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση. Αν το έχετε μαγειρέψει καλά, τότε μπορείτε να το καταναλώσετε και πάλι, ζεσταίνοντάς το απλά στον φούρνο μικροκυμάτων, και να είναι νόστιμο.

Πολλές φορές, όμως, στην προσπάθειά σας να ζεσταθούν ομοιόμορφα, σίγουρα δεν τα έχετε καταφέρει. Το κόλπο, για να μη σας ξανασυμβεί, είναι απίστευτο και σίγουρα δε θα είχε περάσει από το μυαλό σας, ενώ αν δεν το θέλετε και απλά σας έχουν περισσέψει, τότε μπορείτε να φτιάξετε με αυτά την πιο ανατρεπτική ομελέτα.

Ο πιο έξυπνος και απλός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια όπως πρέπει είναι να ανοίξετε ένα κενό, μια τρύπα στα μακαρόνια που βρίσκονται στο μέσον του πιάτου. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται καν ανακάτεμα την ώρα που τα ζεσταίνετε.

Ποια είναι η σωστή ποσότητα μακαρονιών που πρέπει να μαγειρέψεις;

Μακαρόνια. Αγαπημένη λέξη για τον Έλληνα. Ίσως να καταναλώνουμε περισσότερα και από τους δημιουργούς του, τους Ιταλούς γείτονές μας.Και δεν είναι τυχαίο, μιας και, συνήθως, τα σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο. Κι επειδή ξέρουμε πως έχετε κι εσείς μεγάλη αδυναμία στα μακαρόνια, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.

Τι ποσότητα ζυμαρικών όμως είναι η «σωστή» ανά άτομο, ειδικά όταν θέλουμε να υπολογίσουμε για κάποιο τραπέζι που πρόκειται να παραθέσουμε;

Ιδανικό δεν υπάρχει, καθώς καλό θα ήταν να υπολογίσετε βάσει των ανθρώπων που θα ταίσετε, και πόσο αυτοί τρώνε συνήθως.

Όμως ο «κανόνας» λέει τα εξής : ένα πακέτο 500 γρ. βγάζει 4 φυσιολογικές μερίδες. Ειδικά αν το συνοδευτικό είναι κάποια σάλτσα κρέατος, θαλασσινών κλπ, γεγονός που κάνει χορταστικότερο το πιάτο, το μισόκιλο πακέτο, ειδικά αν στο τραπέζι υπάρχει και σαλάτα ή (και) ορεκτικό, αρκεί.

Και να θυμάστε : Πάντα al dente.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share