Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά

Θα το φτιάχνετε ξανά & ξανά

28 Ιουλίου 2020 11:55
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και μπισκότα πτι-μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Αυτό το γλυκό, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό και κρεμώδες, ενώ σίγουρα δεν "πέφτει βαρύ" τις δύσκολες και ζεστές ώρες. Σε περίπτωση όμως, που δεν σας αρέσει ο ανανάς, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με άρωμα βύσσινου.

Πάμε όμως, να δούμε τη σημερινή συνταγή μας. Δείτε παρακάτω τα υλικά, αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην "κόψει".
  • Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
  • Αφήστε το σκεπασμένο στην άκρη.
  • Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις (ή όσες επιθυμείτε εσείς).
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Μετά, στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να "δέσει" το ζελέ.

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με κράκερς σαν σοκολατένιο μιλφέιγ

Τα κράκερς είναι μια καλή λύση για τα γλυκά ψυγείου. Μπορεί να μην είναι γλυκά αλλά αυτό μάλλον πλεονέκτημα είναι αν θέλουμε ελαφρύ επιδόρπιο ή γλυκό που να μη λιγώνει. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τη σοκολατένια εκδοχή του «ιμιτασιόν μιλφέιγ»! Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με φρούτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με βύσσινο.

Υλικά:

  • 20-24 cream crackers (κριμ κράκερς)
  • 125 ml (½ κούπα) γάλα

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • (500 + 60) ml (2 + ¼ κούπες) γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 50gr βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή άρωμα βανίλιας ή ελάχιστη κανέλα

Για την επικάλυψη:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • Τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο αμυγδαλάκι ή μπισκότα σοκολάτας σε μικρά κομματάκια

Επί το έργον:

  • Βάζουμε τa 500 ml γάλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα να κάψουν μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το άρωμα που θα επιλέξουμε (ανακατεύουμε στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη).
  • Στο multi ή σε μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Αν τα χτυπήσουμε στο multi τα αδειάζουμε πάλι σε ευρύχωρο μπολ. Αδειάζουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα (μόλις αρχίσει να κοχλάζει) στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα όπως κάνουμε στο αυγολέμονο. Όταν έχουμε αδειάσει αρκετό ή όλο το γάλα επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε έντονα όταν αρχίζει να πήζει για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε πότε πότε για να μη κάνει τσίπα.
  • Σε σκεύος που χωρά 10-12 μπισκότα, στρώνουμε μια στρώση cream crackers αφού τα μουσκέψουμε στο γάλα. Απλώνουμε πάνω τους τη σοκολατένια κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (πάντα μουσκεμένων σε γάλα). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια σε σφικτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Είχα πρόθυμους βοηθούς στο στόλισμα, μικρά τρυφερά χεράκια αγαπημένα!
  • Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε επιλέξει και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
  • Ακόμη πιο μικρά χεράκια άφησαν “αποτυπώματα” στο γλυκό!

Παρατηρήσεις:

  • Είναι πολύ ωραίο και την επόμενη μέρα!
  • Επισημαίνω ότι το συνολικό γάλα είναι 500ml + 60ml +125ml (τα τελευταία 125 για τα μπισκότα). Επίσης η κουταλιά της σούπας που αναφέρεται είναι η δοσομετρική που ισούται με 15ml.
  • Η καλή φίλη που μου πρότεινε τη συγκεκριμένη συνταγή μου έβαλε πολλές ιδέες στο μυαλό για δημιουργία αντίστοιχων γλυκών με διάφορες γεύσεις. Εννοείται ότι θα ενημερώσω την ανάρτηση αν μας αρέσουν ή θα γράψω ξεχωριστό post αν κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παραλλαγή…
  • Σε μια από τις δοκιμές πρόσθεσα λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Μάλλον το βάρυνε το γλυκό παρά το βελτίωσε… Όχι ότι δεν άρεσε σε όσους το δοκίμασαν, αλλά εγώ το βρήκα κάπως βαρύ. Αντίθετα τριμμένη σοκολάτα πάνω από τη σαντιγί του πάει πολύ.
  • Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα ή στο γάλα που θα μουσκέψουμε τα μπισκότα 1 σφηνάκι από το αγαπημένο μας λικέρ ή κονιάκ.

Πηγή: cretangastronomy.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share