Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Παραδοσιακή τυρόπιτα με 4 είδη τυριών έτοιμη στο άψε σβήσε

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

28 Ιουλίου 2020 08:09
Παραδοσιακή τυρόπιτα με 4 είδη τυριών έτοιμη στο άψε σβήσε
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα Κυριακάτικα οικογενειακά μας τραπέζια. Για εσάς που είστε λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων, τo Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με τέσσερα διαφορετικά είδη τυριών που σίγουρα θα λατρέψετε.. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και καραμέλα.

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • γέμιση

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 350 γρ. τυρί ένταμ, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 260 γρ. γιαούρτι
  • 4 τμχ. αυγά
  • 2 τμχ. κρόκο αυγού
  • 10 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα

  • Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
  • Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τη φέτα, το ένταμ, το κασέρι, την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
  • Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: yiannislucacos.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share