Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τηγανητές πατάτες σαν εστιατορίου με 7 απλά βήματα - Λύθηκε το μυστήριο

Δείτε την συνταγή

26 Ιουλίου 2020 20:15
Τηγανητές πατάτες σαν εστιατορίου με 7 απλά βήματα - Λύθηκε το μυστήριο

Πολλοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί τι ξεχωριστό έχουν οι τηγανητές πατάτες που αγοράζουμε απέξω και αυτές των εστιατορίων. Με αυτά τα 7 βήματα, θα καταφέρετε να τις φτιάξετε και στο σπίτι σας.

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα μαγειρικής, Greatist.com. Δες βήμα- βήμα πως θα πετύχεις αυτές τις τέλειες πατάτες των εστιατορίων μόνο με 7 βήματα. Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ και την μυστική συνταγή των Βέλγων, που κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στον κόσμο.

Βήματα:

1. Προτίμησε τις κοκκινωπές πατάτες Μπέρμπανκ

2. Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια.

Μην τα κάνεις πολύ λεπτά, γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις κάψεις απ΄έξω και να μην τις ψήσεις καθόλου από μέσα.

3. Το μυστικό συστατικό.

Αφού τις έχεις κόψει, σκούπισε καλά τις πατάτες ώστε να απομακρυνθεί το νερό και περίχυσέ τες με μία κουταλιά από κορν φλάουερ, το οποίο είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Γιατί; Το κορν φλάουερ απορροφά όλη την περίσσεια υγρασία με αποτέλεσμα οι πατάτες να γίνονται τραγανές απ΄έξω.

4. Στη συνέχεια ρίξε ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τες με το χέρι για να πάει παντού.

5. Άπλωσε τες ομοιόμορφα στο ταψί και πρόσεξε να μην είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ή η μία πάνω στην άλλη.

6. Ψήσε τις στους 230 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά και φρόντισε στο ενδιάμεσο να τις επιβλέπεις. Έτσι θα έχεις αυτή την τραγανή κρούστα που θέλεις χωρίς κόπο...!

Αδιανόητο: Τόσες τηγανητές πατάτες πρέπει να τρώμε την ημέρα - Διατροφολόγος αποκαλύπτει

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά (ή συνοδευτικά) μικρών και μεγάλων, και είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν είναι και το πιο υγιεινό γεύμα.

Αν και υπάρχουν κάποιο σοβαροί λόγοι, για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε να τις τρώτε, η σωστή ποσότητα δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Πόσο συχνά μπορεί να τρώει κανείς λοιπόν τηγανητές πατάτες και πόσες;

Ο καθηγητής διατροφολόγος Ερικ Ριμ λέει κάθε μέρα. Ναι, όσο περίεργο και απίστευτο και αν ακούγεται ο καθηγητής τονίζει ότι θα μπορούσε κανείς να τρώει κανείς κάθε μέρα τηγανητές πατάτες και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ούτε με την υγεία του, ούτε με το βάρος του.

Τα χαμόγελα όμως σταματούν εδώ. Γιατί σίγουρα, αν ακούσετε πόσες πατάτες υποστηρίζει ο καθηγητής ότι πρέπει να τρώμε κάθε μέρα, θα πάθετε σοκ.

Μόλις έξι. Οσες δηλαδή ίσα ίσα χωράνε σε ένα σάντουιτς. Ο Ριμ, καθηγητής στο Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι οι τηγανητές πατάτες είναι βόμβες αμύλου, τις αποκαλεί «διατροφική καταστροφή» και υποστηρίζει ότι αν θέλει κάποιος ντε και καλέ να τρώει κάθε μέρα θα πρέπει να τρώει μόλις έξι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share