Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

26 Ιουλίου 2020 14:43
Βάζετε αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.

Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Δεν είναι όμως μόνο τα τρόφιμα που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ένα από τα τρόφιμα που απαγορεύεται ρητά να τοποθετηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είναι και τα αυγά. προσπαθήσετε να βράσετε τα αβγά σας στο φούρνο μικροκυμάτων, θα καταλήξετε ή με την κουζίνα άνω-κάτω ή με καμέναδάχτυλα. Η απότομη ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό στο αβγό, ο οποίος δεν έχει από πού να απελευθερωθεί με την έκρηξη να παραμονεύει.

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε τα βραστά αυγά σας σε χρόνο μηδέν

Τα αυγά είναι μια πρώτη ύλη που προσφέρεται για πολλές δημιουργίες και διάφορα γεύματα. Όταν πρόκειται για βραστά αυγά, το πράγμα αλλάζει, αφού το ξεφλούδισμα είναι για πολλούς εκνευριστικό και συχνά αποτρεπτικό.

Αυτό είναι το απόλυτο κόλπο για να ξεφλουδίσετε τα αυγά σας.

Βράστε τα αυγά όπως σας αρέσουν (μελάτα ή σκληρά) και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά γεμίστε ένα ξεχωριστό μπολ νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις τα αυγά έχουν κρυώσει, μεταφέρετε τα στο μπολ με το χλιαρό νερό, ένα τη φορά. Σπάστε το κέλυφος χτυπώντας ελαφρά στην άκρη του μπολ. Το νερό βοηθά να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά από το κέλυφος αλλά και από τη μεμβράνη, κάνοντας τη διαδικασία παιχνιδάκι! Κι αν πάλι δεν σας αρκεί μόνο αυτό, δείτε εδώ τρία ακόμη παρόμοια κόλπα που θα σας κάνουν μάστερ στο ξεφλούδισμα των αυγών.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share