Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπουρέκια γεμιστά με πατάτα και κιμά - Τρώγονται δυο-δυο

Πεντανόστιμα

22 Ιουλίου 2020 17:54
Μπουρέκια γεμιστά με πατάτα και κιμά - Τρώγονται δυο-δυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νόστιμα τραγανά μπουρέκια με πατάτα και κιμά για όλες τις ώρες! Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα ψήσουμε την τελευταία στιγμή! Επίσης να τα ετοιμάσουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη! Ακόμα μπορείτε να δείτε ακόμα μια ξεχωριστή συνταγή με κιμά και πατάτες εδώ, αν τα αυγά δεν είναι της επιλογής σας.

Υλικά:

  • Σπιτικά φύλλα ή χοντρά της αγοράς

Για τη γέμιση πατάτας:

  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • τυρί τριμμένο φέτα
  • μαϊδανό
  • αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τυρί, το μαϊδανό και το αλάτι με τα πιπέρια..
  2. Για τη γέμιση με κιμά, 1/4 κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό και 1 πράσο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να ξεσβολιάσει ο κιμάς.
  3. Κόβουμε τα φύλα σε τρίγωνα, τα περνάμε με το πινέλο με το υγρό μείγμα των αυγών και κάνουμε μπουρεκάκια. Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περιλούζουμε με το χυλό μου μας περίσσεψε. Ο χυλός για το άλειμμα των φύλλων και που θα τα περιλούσουμε είναι 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 φλιτζάνι νερό, 2 αυγά, 3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι.
  4. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!

Πηγή: idiva.gr

Γέμισε τη ζύμη με κιμά και την έκοψε σε ροδέλες - Πανδαισία γεύσεων

Η συνταγή αυτή χρειάζεται ελάχιστα υλικά, ζύμη και κιμά και μετά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε… Αν είστε λάτρεις της πίτσας πρέπει να το δοκιμάσετε.

Εάν η οικογένειά σας λατρεύει τη πίτσα, αυτή η συνταγή θα ευχαριστήσει ακόμα και τον πιο παράξενο. Επιπλέον, είναι γρήγορη και εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη! Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μια εύκολη συνταγή που απαιτεί ζύμη και λουκάνικα, που είναι γρήγορη και εύκολη.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 συσκευασία ζύμης για πίτσα ( ή μπορείτε να φτιάξετε και δική σας ζύμη αν έχετε αρκετό χρόνο)
  • 225 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σ από μίγμα μπαχαρικών
  • 3 κ.σ νερό
  • 1 κούπα με μίγμα διαφόρων τυριών

Υλικά της επιλογής σας (ντομάτες, κρεμμύδια, σάλτσες…)

  • Τσιγαρίστε αρχικά τον κιμά μέχρι να ψηθεί αρκετά. Προσθέστε μπαχαρικά και λίγο νερό.
  • Βάλτε όλα τα υλικά πάνω στη ζύμη. Πρώτα τον κιμά, μετά το τυρί και από πάνω ότι άλλο θέλετε.
  • Τυλίξτε το!
  • Κόψτε το σε ροδέλες του ενός εκατοστού
  • Είστε έτοιμοι για ψήσιμο. Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά.
  • Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε από πάνω ότι άλλο θέλετε!
  • Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share