Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι - Θα σας πάρει τα μυαλά

Θα το λατρέψετε

20 Ιουλίου 2020 18:05
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι - Θα σας πάρει τα μυαλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γιαουρτογλυκό ψυγείου που μας έχει πάρει τα μυαλά με την γεύση του, αλλά και με το πόσο εύκολο είναι να το φτιάξεις.

Τα γλυκά ψυγείο είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι, αφού μπορούν να σε γλυκάνουν και να σε δροσίσουν ανά πάσα στιγμή. Εδώ θα βρείτε ακόμα ένα, που είναι έτοιμο μόνο με 3 κινήσεις.

Υλικά

  • 400γρ κουβερτούρα γάλακτος
  • 150γρ γάλα φρέσκο light
  • 1 γιαουρτάκι χαμηλά λιπαρά
  • Μπισκότα digestive

Εκτέλεση

  • Εγώ έβαλα τα digestive που έχουν και σοκολάτα (σλουρπ)
  • Σχεδόν βράζεις το γάλα και το ρίχνεις στη σοκολάτα (ψιλοκομμενη). Ανακατεύεις, εμένα δεν έλιωσε και το έβαλα λίγο και σε Μπεν Μαρί.
  • Κρυώνει λιγο, ρίχνεις και το γιαουρτι, ανακατεύεις, στρωνεις τα μπισκότα και ρίχνεις από πάνω το μίγμα.
  • Το πετάς στο ψυγείο και μόλις σταθεί, εγώ το έβγαλα μετά από κανένα τρίωρο έτοιμο το σοκολατογλυκακι.

Πηγή: Fanpage.gr

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με νουτέλα και μπισκότα -Έτοιμο σε 15 λεπτά

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο κορμό ψυγείου με νουτέλα και μπισκότα μιράντα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο. Αν ψάχνετε κάτι πιο καλοκαιρινό δείτε αυτή εδώ την συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και αφράτη κρέμα.

Υλικά συνταγής:

  • 2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. λικέρ kahlua
  • 100 γρ. Nutella
  • 1 φάκελο garni
  • Νουτέλα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
  • Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.
  • Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες. Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share