Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα

Δροσερό και απολαυστικό...

20 Ιουλίου 2020 12:13
Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα! Δοκιμάστε και δεν θα το μετανιώσετε, δροσερό και απολαυστικό... Επίσης, φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 500gr γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά) (για να αισθανόμαστε ότι κάνουμε διαίτα)
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας 2 μπισκότα σε κάθε ποτήρι και προσθέτουμε 1 – 2 κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.
  5. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κρέμα.

Πηγή: idiva.gr

Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού

Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με το ζελέ.

Υλικά συνταγής

  • Μπισκότα Πτι μπερ
  • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

Για την κρέμα

  • Πέντε ποτήρια νερό
  • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
  • Μία βανίλια

*Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
  • Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
  • Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
  • Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
  • Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share