Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εξαιρετική τυρόπιτα: Συνταγή για φετόπιτα χωρίς φύλλο

Θα την λατρέψετε!

16 Ιουλίου 2020 09:00
Εξαιρετική τυρόπιτα: Συνταγή για φετόπιτα χωρίς φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα και συγκεκριμένα φετόπιτα! Αν θέλετε κάτι το διαφορετικό σας έχουμε και την τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή:

Yλικά:

  • 1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
  • 3 αυγά
  • 800 γραμμ. φέτα
  • 280 γραμμ. γιαούρτι
  • 120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
  • 5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: xrysessyntages.gr

H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για τυρόπιτα και ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και η χθεσινή!

Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω:

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα) 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 αυγό 4 κ.σ γάλα λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share