Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες και υγιεινές τηγανητές πατάτες

Δείτε πώς πρέπει να τις μαγειρέψετε

11 Ιουλίου 2020 16:50
Έτσι θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες και υγιεινές τηγανητές πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τηγανητές πατάτες είναι μια... λιχουδιά που λατρεύουμε όλοι ανεξαιρέτως, αλλά δεν είναι ιδανικές για τη διατροφή μας.

Υπάρχουν, όμως, ακόμη και τρόποι για να είναι πιο υγιεινές και το ίδιο νόστιμες. Βάζοντάς τις στην φούρνο, τις κάνουμε να φαίνονται σαν να έχουν κολυμπήσει μέσα στο καυτό λάδι, στο τηγάνι, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ελαφριές και υγιεινές. Μιλάμε για πατάτες φούρνου που προσποιούνται τις τηγανιτές με μεγάλη επιτυχία, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι είναι το λάθος στο τηγάνισμα που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Δείτε ποια είναι η συνταγή:

Υλικά

- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.

2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου).

3. Με ένα μεγάλο τρυπητό κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε γενναιόδωρα και σερβίρετε αμέσως.

Βίντεο σοκ: Μόλις το δείτε δεν θα ξαναφάτε τηγανητές πατάτες

Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει έρθει στη δημοσιότητα και θα απογοητεύσει όσους τρώνε φανατικά τηγανητές πατάτες. Θα τις βλέπετε με άλλο μάτι από εδώ και πέρα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και ξανασκεφτείτε το πριν φάτε τηγανιτές πατάτες από Fast Food. Το πείραμα το έκανε ένας λάτρης της υγιεινής διατροφής για να αποδείξει τα συντηρητικά των “πλαστικών” φαγητών. Αντί για αυτές επιλέξτε να φτιάξετε σπιτικές πατάτες φούρνου, που μοιάζουν με τηγανητές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share