Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ψήσιμο κρέατος: Ο απαράβατος κανόνας των έμπειρων σεφ που εμείς αγνοούμε

Κάντε το και θα μας θυμηθείτε

10 Ιουλίου 2020 20:30
Ψήσιμο κρέατος: Ο απαράβατος κανόνας των έμπειρων σεφ που εμείς αγνοούμε

To μπάρμπεκιου θέλει τρόπο να ψηθεί το κρέας ομοιόμορφα και να είναι ζουμερό. Εκτός από την καλή ποιότητα κρέατος, υπάρχει ένα μυστικό που εγγυάται σίγουρη επιτυχία.

Το μυστικό είναι τόσο απλό που φαντάζει απίστευτο…Μας το λέει ο σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Valentine Warner, μας το λέει ο «γκουρού» του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο βιβλίο του «Everyday Barbecue», ο John Shelton Reed στο «Holy Smoke», ο Aaron Franklin στο «Franklin Barbecue» και τόσοι μα τόσοι ακόμα γνώστες του κρέατος…Σίγουρα πάντως πρέπει να αποφύγετε αυτό εδώ το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο!

Το μυστικό είναι να σκουπίσουμε το κρέας και από τις δύο μεριές με χαρτί κουζίνας Τα περιττά υγρά του κρέατος εμποδίζουν όπως λένε οι επαγγελματίες ψήστες το κρέας να ψηθεί σωστά. Το κόλπο λοιπόν που σας παρουσιάζουμε είναι απλό και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθειά σας!

Πήρε μία μπριζόλα και την έβαλε κάτω από τη βρύση - Θα σας λύσει τα χέρια

Αυτό το κόλπο με την μπριζόλα μπορεί να σας κάνει να εξοικονομήσετε χρήματα και σίγουρα αξίζει να το κάνετε. Γνωρίζουμε ότι ένα σπίτι για να διατηρηθεί έχει πολλά έξοδα, και εμείς σας βρήκαμε τρόπους για να τα μειώσετε.

Ακόμα ένα κόλπο που θα σώσει το κρέας και δεν θα χρειαστεί να το πετάξετε, μετά από αυτό εδώ. Φανταστείτε να ανοίγετε το ψυγείο και να ανακαλύπτετε ότι το κρέας σας είναι έτοιμο να χαλάσει ή να ανοίγετε το λογαριασμό του νερού κάθε δίμηνο… Είναι σαν να πετάτε τα χρήματά σας στην τουαλέτα και μετά να τραβάτε το καζανάκι!

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κάνουμε οικονομία στις καθημερινές μας υποχρεώσεις (πόσο να «κόψουμε» πια;), στο βίντεο όμως που θα δείτε παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει 7 τρόπους που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί, για να μένει και κάτι στην τσέπη.

Τρώτε κρέας με μουστάρδα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από τον περισσότερο κόσμο. Είναι πηγή πρωτεΐνης και διαφόρων θρεπτικών συστατικών γεγονός που δίνει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται. Η κατανάλωσή του όμως θέλει μέτρο και φυσικά προσοχή κι ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που κάνουμε είναι κατά το μαρινάρισμα, δείτε εδώ ποιο είναι.

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι ο συνδυασμός τους κρέατος με τη μουστάρδα. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας;

Μπιφτέκια γεμιστά με μουστάρδα, κρέας με σάλτσα μουστάρδας, ομελέτα με κρέας και σως μουστάρδας. Μπορεί να ακούγονται όλα τόσο νόστιμα και λαχταριστά όμως δεν σας συνιστούμε να τα φάτε. Ο λόγος; Όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Συν ότι η γεύση της μουστάρδας είναι αρκετά έντονη κάτι το οποίο σημαίνει πως όλος ο κόπος που κάνατε για να έχετε το πιο γευστικό κρέας θα πάει... χαμένος αφού η γεύση του θα καλυφθεί.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share