Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φαίνεται σαν ένα απλό σάντουιτς. Όμως αυτό που έχει μέσα θα σας κάνει να σας τρέχουν τα σάλια

Δοκιμάστε το!

9 Ιουλίου 2020 11:30
Φαίνεται σαν ένα απλό σάντουιτς. Όμως αυτό που έχει μέσα θα σας κάνει να σας τρέχουν τα σάλια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιστεύετε ότι βλέπετε ένα απλό σάντουιτς; Αν ναι, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Μόλις καταλάβετε τι είναι θα μείνετε άφωνοι.

Συγκεκριμένα, στη φωτογραφία βλέπετε μια παραλλαγή πίτσας με άφθονα τυριά. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει τη πίτσα και τα τυριά σε ένα τέλειο σάντουιτς! Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε κανονική πίτσα, δείτε εδώ μια συνταγή.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηγάνι και τα παρακάτω υλικά:

Συστατικά:

  • Μαρινάρα σάλτσα
  • Παρμεζάνα
  • Μοτσαρέλα
  • Βούτυρο
  • Πεπερόνι
  • Ψωμί
  • Ρίγανη

Οδηγίες:

  • Βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι και αφήστε το να λιώσει.
  • Προσθέστε δύο φέτες ψωμί
  • Καλύψτε τις φέτες με σάλτσα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, πεπερόνι και λίγο ρίγανη.
  • Γυρίστε το, αφήστε το λίγο ακόμα και βγάλτε το από το τηγάνι για να το απολαύσετε!

Δείτε άλλη μια διαφορετική συνταγή για πίτσα

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πρωτότυπη πίτσα με αφράτη, πεντανόστιμη ζύμη πατάτας, με γέμιση ζαμπόν και τυρί στο τηγάνι ή και στο φούρνο αν προτιμάτε. Ένα εξαιρετικό έδεσμα που είναι δύσκολο να αντισταθείς ή να αρκεστείς σε ένα μόνο κομμάτι!

Κάντε επίσης την πιο υγιεινή πίτσα που έχεις φάει ποτέ!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη πατάτας:

  • 500 γρ. πατάτες
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Για τη γέμιση:

  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή έμενταλ ή τσένταρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, για βούρτσισμα της επιφάνειας

Εκτέλεση συνταγής

  • Καθαρίζετε τις φλούδες από τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Τις στραγγίζετε, τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ.
  • Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τυρί, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  • Παίρνετε ένα τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. και το στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά του με χαρτί ψησίματος.
  • Τοποθετείτε μέσα τη μισή ζύμη πατάτας και την απλώνετε ισομερώς, με αλευρωμένα χέρια, στη βάση του τηγανιού.
  • Στρώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν και τυριού.(βλέπε πιο κάτω φωτογραφίες με την εκτέλεση της συνταγής.)
  • Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας χαρτί ψησίματος, τοποθετείτε στο κέντρο της την άλλη μισή ζύμη πατάτας και με αλευρωμένα χέρια την ανοίγετε 1-2 εκ. μεγαλύτερη από τη προηγούμενη.
  • Τη τοποθετείτε πάνω από το ζαμπόν και το τυρί και τη “σφραγίζετε” γύρω γύρω περιμετρικά με τη κάτω ζύμη, ώστε να “θωρακιστεί” καλά το τυρί και το ζαμπόν.
  • Τοποθετείτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σας, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά από τη κάτω πλευρά.
  • Όταν είναι έτοιμο από τη κάτω πλευρά, σκεπάζετε από πάνω τη πίτσα με το δεύτερο χαρτί ψησίματος που χρησιμοποιήσατε για το επάνω μέρος που σκεπάσατε το μείγμα, και με το καπάκι τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
  • Ψήνετε και από αυτή τη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Τη βγάζετε από τη φωτιά τη βουρτσίζετε με το βούτυρο και τη σερβίρετε ζεστή.
  • Εναλλακτικά: Μπορείτε, αντί να τη τηγανίσετε, να ψήσετε τη πίτσα σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share