Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μηλόκρεμα θαύμα: Χορτοφαγική, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Υπέροχη!

9 Ιουλίου 2020 08:27
Μηλόκρεμα θαύμα: Χορτοφαγική, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σου έχει σήμερα ακόμα μια υπέροχη γλυκιά συνταγή και συγκεκριμένα μηλόκρεμα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη! Αν πάλι θέλεις κάτι ξεχωριστό σου έχουμε και γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo έτοιμο σε 15 λεπτά!

Πάμε να δούμε παρακάτω την συνταγή:

Υλικά για την μηλόκρεμα (για 4 άτομα)

  • 2 μεγάλα μήλα
  • μισό λίτρο γάλα καρύδας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές άμυλο αραβόσιτου (corn flour)
  • κανέλα
  • στέβια

Διαδικασία

Καθαρίστε τα μήλα και κοψτε τα σε φέτες

Βαζετε 2 ποτήρια γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα μήλα μέσα να βράσουν
Όταν μαλακώσουν τα μήλα αφαιρεστε από την φωτιά και περάστε τα από το μπλεντερ να γίνουν ένα με το γάλα και αφήστε το για λίγο να κρυώσει.

Σε ενα ποτήρι νερό διαλύστε καλά 3 κουταλιές της σούπας άμυλλο αραβόσιτου (corn flour) . Αναμείξετε το μαζί με το μείγμα απο το γάλα και βάλτε το στην φωτιά.

Προσθεστε μερικές σταγόνες υγρής Στέβιας.

Σε χαμηλή φωτιά ψήνετε ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα . Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να πετύχετε την σωστή πυκνότητα. Η κρέμα όταν αρχίζει να κοχλάσει πρέπει να είναι ρευστή αλλά να “στέκεται” στην κουτάλα σας.

Ρίξτε την κρέμα μέσα σε μικρά μπολ και αφήστε την να κρυώσει. Μπορείτε αν θέλετε προαιρετικά να βάλετε στον πάτο κάποιο ψιλοκομμένο φρούτο για να δώσετε πιο ενδιαφέρον γεύση στην κρέμα ( π.χ ψιλοκομμένη φορμόζα, σταφύλι κ.ο.κ)

Διαλέξετε κάποιο γλυκόξινο φρούτο για να κάνει αντίθεση με την κρέμα και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη κανέλλα

Η μηλοκρεμα είναι πολύ γευστική αλλά χωρίς καθόλου ζάχαρη, χωρίς ζωικό γάλα και χωρίς γλουτένη κατάλληλη για άτομα με κοιλιοκάκη και χορτοφάγους

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share